Noord-Drentse 'rayonhoofden' naar IJsvereniging Paterswolde

REGIO - De bestuurders van de Noord-Drentse Natuurijsverenigingen komen dinsdagavond 15 november om 19.30 uur op bezoek bij de ijsvereniging “Paterswolde” te Paterswolde. De eerste nachtvorst is er al geweest en dan begint het bloed weer sneller te stromen bij deze ijsbaan-vrijwilligers in Noord-Drenthe.

Er komen dit jaar 2 prominente sprekers. Roland van der Zwaag, weerman bij RTV Drenthe en Karin Broekhuijsen (zij is fotograaf van beroep). Tijdens de lezing "de winters in Noord-Nederland" hebben zij het over algemene meteorologie om wat meer duiding te geven hoe een winter kan ontstaan, met tussendoor mooie winterfoto's en wellicht een doorkijk naar de komende winter. Elk jaar heeft elke ijsvereniging niet alleen haar jaarvergadering, maar oriënteren de bestuurders, die allen lid zijn van de KNSB, zich ook op nieuwe mogelijkheden en kansen voor hun vereniging. Het leren en stimuleren van elkaar is de basis van deze jaarlijkse bijeenkomsten. Dit jaar komen de “Rayonhoofden” samen bij de ijsvereniging “Paterswolde”. Dat deze “Rayonhoofden bijeenkomst een grote aantrekkingskracht heeft mag blijken uit de toetreding van “nieuwe” verenigingen op deze vergadering. De ijsvereniging van Annen was dan ook prominent aanwezig in 2015. De vergadering heeft besloten om het “KNSB-Noord Drenthe-Ledengebied” uit te breiden naar het oosten tot de N33. De “Nieuwe-Rayonhoofden” uit dit gebied mogen de bezoekcyclus van voormalig district 1 meelopen en dan worden deze verenigingen volgens het rooster door de aangesloten verenigingen met een bezoek vereerd.

Successen

De voorzitter van IJsvereniging Paterswolde, Roelof Rossing, zal de vergadering informeren over de voorbereiding en de successen die “Paterswolde” elk schaatsseizoen weer weet te realiseren. Maar ook het sneeuw en ijs materieel van de ijsvereniging zal getoond worden, evenals de grote ijsbaan aan de Hoofdweg 275 te Paterswolde. De ijsbaanverlichting zal deze avond branden in de hoek Hoofdweg/Meerweg te Paterswolde. Naast de presentatie van ijsvereniging Paterswolde zal de persoonlijke presentatie van de aangesloten ijsverenigingen ook ter sprake komen. Alle aanwezige bestuurders/verenigingen zijn immers lid van de KNSB. Voor het derde deel van de bijeenkomst worden de vaardigheden van de ijsmeesters uitgewisseld, waardoor iedereen in Noord-Drenthe tot aan de N34, de komende winter weer mag rekenen op prachtig ijs met bijpassende Koek en Zopie. Evenals vorig jaar bij de vergadering te Noordlaren wordt stilgestaan bij: vergunningen, veiligheid, gezondheid, milieu, energievoorzieningen, sociale hygiëne, opleidingen en hoe streng gaat het deze winter vriezen.