KTP Nieuw-Roden wint van Pro Futsal

NIEUW-RODEN - Met de play-offs als doel zal KTP Nieuw-Roden moeten blijven winnen. KTP was niet goed aan de competitie begonnen en verloor zes onnodige en dus dure punten.

In de wandelgangen werd opgevangen dat de speelwijze van Pro Futsal gebaseerd zou worden op snelle omschakeling en dito counters met veel power. KTP zakte in en er werd op de eigen helft verdedigd en gecontroleerd. De plannen die Pro Futsal had, werden al in de derde minuut perfect uitgevoerd maar dan door KTP Nieuw-Roden. Een doorschuivende Jildau Huitema maakte uit de eerste counter de 0-1. In de vijfde minuut werd de snelheid van Renée Huizinga Pro Futsal fataal en KTP leidde met 0-2. Larissa Nijland scoorde na 12 minuten door goed te timen en door te schuiven met een verwoestend schot: 0-3. De wedstrijd leek voor KTP onder controle en dit werd bevestigd door een doelpunt van Mariël Miedema: 0-4 was de ruststand.

Afgeschoten

KTP Nieuw-Roden ging na rust de fout in. Pro Futsal speelde fantastisch en toen de kruitdampen na twee minuten opgetrokken waren, had Joukje van der Meer ook twee keer de bal uit het net gevist. Gefrustreerd als keepster naar de speelsters van KTP klonk het “Der Ut Met Disse Brut !!” De “Brut” werd verruild voor vier andere speelsters. Net gewisseld was het voor de tweede keer dat Margriet Roos Pro Futsal klokje op drie zette: 3-4. Het werd weer een spannende wedstrijd. Toch wist KTP zich te herpakken met kansen in de counter. Mariël Miedema en Renée Huizinga knokten snoeihard terug en trokken de wedstrijd weer naar zich toe.

Veilig

In de 26e en 27e minuut werd de stand weer op veilige marge gebracht. 3-6. Inmiddels waren Martine Kooiker en Amber Bandringa uitgevallen. Tomeloze inzet van de resterende speelsters van KTP en het bij vlagen subliem onder de druk van Pro Futsal weg te hebben gespeeld zijn het weer Mariël Miedema en Renée Huizinga de die kansen benutten. Einduitslag werd 3-8 terwijl bij Joukje van der Meer nog steeds stoom uit haar oren kwam van kwaaiigheid. Eind goed al goed voor de sterk coachende top keepster die bij KTP het doel met verve verdedigde. Komend weekend speelt KTP NieuwRoden thuis om 21.15 uur thuis tegen Drachtster Boys. Het KTP eredivisieteam O18 team speelt de voorwedstijd ook tegen de talenten O18 van Drachtster Boys, aanvang: 19.50 uur. Foto’s: Wiebe Kooiker