Roden niet op Leekster Voetbalgala

RODEN - Vrijdag 18 november verricht Henk de Haan de opening van het Leekster Voetbalgala, het grootste zaalspektakel in de regio. Grote afwezige is recordhouder Roden. Ook Actief doet niet mee.

Titelverdedigers zijn HFC’15 za, TLC zo van het B-toernooi en Nieuw-Roden dames. In totaal hebben zich 26 teams ingeschreven voor het prestigieuze A-toernooi. Teleurgesteld is de organisatie in het afzeggen van VV Roden. Roden is in het weekend van de Gala-avond met de selectie in het buitenland. “In een eventuele tweede ronde wil VV Roden geen overwinningen ‘weggeven’ om niet naar de Gala-avond te hoeven. Hun sportiviteit daargelaten; de vorige editie plaatste de recordwinnaar zich ook niet voor de Gala-avond”, laat de organisatie weten. Roden was vanaf bij vrijwel alle edities van de partij. Ook Actief heeft zich – zonder reden- niet opgegeven. Nieuwkomer op het B-toernooi is DSZ’16 nieuw (voorheen ZFC Zuidlaren za.). Bij de dames krijgt Nieuw Roden concurrentie van tweede klasser EKC (Eenrum/Kloosterburen) Henk de Haan gaat op vrijdag 18 november bij de loting om 19.00uur door de kokers ‘broez’n’ om de poules samen te stellen. De Haan is bij iedereen bekend. De voormalige crack van FC Groningen en SC Veendam geniet landelijke bekendheid. Zo trad hij tijdens het WK in Brazilië op in Voetbal Inside. De Haan heeft tegenwoordig een eigen amusementsbedrijf, Henk Evenementen. Leuke anekdotes uit zijn loopbaan komen vast aan de orde en dat zal best vermakelijk zijn, Henk kennende. Aansluitend wordt de competitiewedstrijd Leekster Eagles – Zeemacht gespeeld. Plaats van handeling als vanouds het Sportcentrum in Leek. De speeldata voor het 31e Leekster Voetbalgala:
  • Donderdag 22 december Damestoernooi Vrijdag 23 december B-toernooi (5e klassers) Dinsdag 27 december Dames (evt. 2e ronde) 28, 29 en 30 december A-toernooi 1e ronde Zaterdag 7 januari 2017 A-toernooi 2e ronde Zaterdag 14 januari 2017 Gala-avond
Voor meer informatie: www.lvgala.nl