Leefstijlkompaz-lezingen in Peize gaan vierde jaar in

PEIZE - “In 2013 startte ik met het organiseren van de maandelijkse lezingen, toen nog Gezond Verstand Avonden geheten”. Dolf Flinker uit Peize kijkt terug op de afgelopen 3 jaar. “Ik ging zelf regelmatig naar dergelijke lezingen op verschillende locaties, erg interessant. Bovendien zijn het vaak ook nog eens leuke avonden door bijvoorbeeld de gesprekken die je met andere bezoekers hebt."

"Jammer alleen dat deze lezingen meestal niet echt in de buurt plaats vonden”. Het idee ontstond om zelf sprekers uit te nodigen, maar dan wel in Peize. En zo zijn er de afgelopen drie jaar op iedere derde dinsdag van de maand interessante sprekers naar de Hopbel in Peize gekomen. Met een zeer gevarieerd aanbod aan onderwerpen, hoewel ze meestal wel met gezondheid, welbevinden, eerlijke economie of spiritualiteit te maken hebben. “Ja, dat zijn onderwerpen die me persoonlijk en vanuit mijn beroep als Leefstijl trainer aanspreken. Dan nodig ik sneller iemand uit die daar over komt vertellen dan laten we zeggen, iemand die over beleggen of zo komt praten”. Wat de sprekers en spreeksters gemeen hebben is dat ze vaak ongelooflijk enthousiast zijn, veel kennis en ervaring hebben of boeken over het onderwerp geschreven hebben. “De passie druipt er soms vanaf, mooi is dat hoor!” Sprekers komen soms van vrij ver. Komende dinsdag bijvoorbeeld komt Onno Nieveen, uit Baarn. Omdat deze man zo enthousiast is over zijn onderwerp “Nooit meer stress”, komt hij toch graag. Maar er komen ook geregeld sprekers uit de regio die fantastische avonden kunnen verzorgen. De entree is 10 euro. “Dat is uiteraard voor de onkosten van de spreker en van mezelf” aldus Flinker. Als extra ontvangt iedere bezoeker bij binnenkomst een gratis exemplaar van het maandblad Spiegelbeeld. Bovendien is er een zogenaamde “take-away- book” tafel. Ligt er een boek wat je interesse heeft, dan kun je die gewoon meenemen. “Lenen mag, houden mag, terugbrengen mag, een ander boek neerleggen mag ook, maar niets hoeft. Op die manier delen we nog meer onze kennis”.
    • Dinsdag 15 november is dus de eerstkomende lezing, in de achterzaal van restaurant De Peizer Hopbel, aanvang 20.00 uur. De agenda voor de komende maanden:
    • December: Anton Teuben, Winsum (Schumann resonanties en UFO-meldpunt).
    • Januari: Francine van Broekhoven, Den Haag (Medische Thermografie).
    • Februari: Maarten Oversier, Roden (De reis van de reïncarnerende ziel)
    • Maart: Evelien Stadt, Groningen (Workshop Think Like A Zebra)
'Nooit meer stress!'is de titel van de lezing dinsdagavond 15 november door Onno Nieveen. Stress is een bijzondere en vervelende factor als het om gezondheid gaat. Waar onze verre voorouders voornamelijk met plotselinge 'levensgevaarlijke' situaties te maken kregen, die vaak slechts van korte duur waren, hebben we tegenwoordig vrijwel doorlopende stressfactoren: informatiedrukte, verkeer, spanningen op het werk, straling, verwachtingspatronen, prestatiedruk, voedingsmiddelen. Allemaal zaken waar ons lijf maar moeilijk mee om kan gaan. De gevolgen blijven vaak niet uit. Hoe kun je daar wellicht op een andere manier mee om gaan? Onno Nieveen, onderzoeksjournalist en auteur van verschillende boeken over dit onderwerp, legt uit en laat ervaren. Aanvang 20.00 uur, entree 10 euro, Peizer Hopbel. Meer info of aanmelden voor de lezingen: Dolf Flinker, info@leefstijlkompaz.nl, 06-21561743