Plaatsing POP-station voor Glasvezel Noord

ZUIDVELDE - In Zuidvelde is vorige week het tweede POP-station (Point Of Precense) geplaatst in het gebied van de Coöperatie Glasvezel Noord.

De eerste was al een week eerder geplaatst in Bunne. Woensdag 16 november wordt er een derde POP-station geplaatst in Een, vlakbij de MFA. Een POP-station lijkt op een elektriciteitshuisje maar is een hoofdverdeelstation van waaruit de glasvezelkabels naar de woningen gaan. Vanuit deze POP stations kunnen straks de glasvezels naar de woningen in het hele gebied worden gelegd. Dit betekent dus dat er nu echt een tastbaar begin is en dat er dus echt glasvezel zal komen. De Coöperatie Breedband Noordenveld Zuid West U.A. heeft een naamswijziging ondergaan. Met ingang van 11 oktober 2016 is de coöperatie verder gegaan onder de naam: Coöperatie Glasvezel Noord U.A..

Ambitie

De naamswijziging is een gevolg van een uitbreiding van het werkgebied waar glasvezel zal worden aangelegd. Het is de ambitie van de coöperatie om in de hele kop van Drenthe glasvezel in het buitengebied te realiseren, waarbij zelfs ook enkele woningen in de provincies Friesland en Groningen zullen worden aangesloten. Inmiddels is ook de website vernieuwd, op www.glasvezelnoord.nl is alle informatie te vinden, ook over aanmelden voor een abonnement. Bovendien kan in de App- en de google-play- store de speciale glasvezelnoord app worden gedownload.