Steun voor Mensinge-directeur Ids Dijkstra

RODEN - Een item van RTV Drenthe met als kop 'Wij willen deze directeur niet' is bij een aantal medewerkers en vrijwilligers van Landgoed Mensinge niet goed gevallen. "Wij zien onze directeur Ids Dijkstra als een bevlogen man, die hier zeven dagen per week aanwezig is", aldus de vrijwilligers Ed Stadman en Anne Draaijer.

Zoals gemeld heeft de Stichting Landgoed Mensinge besloten havezate en Landskeuken te sluiten, omdat een gewenste extra bijdrage in de exploitatie uitblijft. De gemeente Noordenveld  - niet gelukkig met die actie - laat momenteel een onderzoek uitvoeren naar het financiële en organisatorische reilen  en zeilen van de stichting. Eerder hebben met name vrijwilligers van de havezate kritiek geuit op leiding en beleid van de Mensinge-leiding. De recente steunbetuiging aan directeur Ids Dijkstra wordt ook gesteund door medewerkster Marion Koning. "Samen met een kleine vaste staf en een grote groep vrijwilligers hebben wij Stichting Mensinge complex gemaakt tot wat het nu is. Het is een bruisend geheel waarin dagelijks meerdere activiteiten worden georganiseerd. De bezoekersaantallen zijn sinds zijn aantreden gestegen van 12.000 tot 30.000. Wij vinden het onacceptabel dat in de buitenwereld nu een negatief beeld van de Stichting overheerst, die onherstelbare schade veroorzaakt voor het landgoed, de organisatie en de directeur als persoon." "We hebben hierop een inventarisatie gedaan onder alle vrijwilligers en medewerkers om te verifiëren of ons positieve gevoel klopt. De resultaten leveren op dat ruim 75 procent van de vrijwilligers achter de directie staat. In de overige 25% zit een grote groep die wij in het korte tijdsbestek dat we hadden niet hebben kunnen bereiken. Onder de medewerkers is de steun nagenoeg 100%", aldus de vrijwilligers. "Daarnaast hebben we positieve persoonlijke reacties gekregen van leden van de business friends, de Zakenkring Roden en aanpalende organisaties. "Een aantal bekende artiesten uit het Noorden heeft lucht gekregen van onze actie en betuigt ook hun steun. We zijn ontzettend blij dat zoveel mensen onze positieve gevoelens ten aanzien van de directie delen", aldus de vrijwilligers.

Steunbetuigingen

Enkele steunbetuigingen van de vrijwilligers: 'Wat ons betreft, heeft hij alle steun en wensen wij het theater alle goeds toe wij genieten regelmatig van het prima aanbod aan voorstellingen. Daarin zien wij bijna altijd een uitverkocht huis! Dat dit zo mag blijven is onze wens!' 'Van harte steun ik natuurlijk Ids Dijkstra. Super zoals hij zijn werk doet. Altijd gezellig in het theater en daar gaat het toch om niet waar? Dus petje af voor Ids.' 'Ik vind dat Ids samen met het bestuur uitstekend werk verricht voor het culturele hart in de gemeente Noordenveld. De subsidie die de gemeente beschikbaar stelt om alles in stand te houden is erg weinig t.o.v. andere gemeenten.' 'Belachelijk, we hebben een top directeur die hart voor de zaak heeft. Petje af voor alle "betaalde" krachten die steeds weer alle vrijwilligers moeten sturen.' Ik zend jullie mijn ‘'ja”. Ik hoop wel dat de juiste beslissingen genomen worden en dat in ieder geval de Havezathe snel weer open kan. Dit prachtige erfgoed moet bewaard blijven en open blijven voor het publiek!' 'Ondanks alle aanwezige beperkende mogelijkheden die een Stichting als Mensinghe (misschien wel van nature) heeft, is Ids er in geslaagd om er een bruisend geheel van te maken! Zijn kennis van zaken, netwerk en bevlogenheid, zijn evenals de inzet en support van personeel en vrijwilligers essentieel voor het succes op het schaalniveau waarop Mensinghe moet opereren. Alle steun dus!' 'Ids is bevlogen en vol ideeën. Hij heeft inmiddels bewezen dat hij in staat is met de mensen om hem heen om van het Mensinge complex een ‘place to be’ te maken. En volgens mij heeft hij nog veel meer ideeën. We kunnen blij zijn met iemand die ook met tegenwind kan omgaan. Laat de gemeente dat ook waarderen!' 'Hierbij spreek ik mijn onvoorwaardelijke steun uit voor Ids Dijkstra directeur van Stichting Landgoed Mensinge. Momenteel probeert hij met alle macht het schip drijvende te houden en te laveren tussen alle stormen die op hem afkomen. Zijn conduitestaat sinds de periode van zijn aanstelling is uiterst positief. Het leefklimaat in de gemeente Noordenveld is door zijn inspanningen behoorlijk verbeterd getuige ook de toenemende bezoekersaantallen. Optredende artiesten spreken hun bewondering uit voor wat hier is neergezet. ' Bert Hadders, streektaalzanger en theatermaker en Arno van der Heyden spreken ook hun steun uit, uiteraard naar Dijkstra als directeur van het theater.