Bridgers genieten massaal in Nörger kroegendrive

NORG - Bridgeclub ‘Klavertje Vier’ hield zaterdag voor de negentiende keer de Norger kroegendrive. Het dorp werd weer overladen met bridgers uit de wijde omgeving om deel te nemen aan de 19e Nörger Kroegendrive.

Het toernooi was duidelijk overtekend, want er is ruimte voor maximaal 252 bridgers. Zaterdag meldden zich 126 paren in De Brinkhof om een dag vol bridgeavontuur te beleven. Om half elf opende de voorzitter van Klavertje Vier Onno Euverman de drive. Wedstrijdleider Evert Wind nam met de deelnemers de drive nog even door. De spelers konden hun denkkrachten meten, bij zeven deelnemende horeca gelegenheden. De fraaie horecagelegenheden in Norg lenen zich perfect voor zo’n avontuur. De spelers gingen langs hotel-restaurant Karsten, restaurant Het Wapen van Norg, ontmoetingscentrum De Brinkhof, Chinees restaurant China, café Zwaneveld, restaurant/cafetaria De Baander en restaurant Tafel 20. Uiteraard in wisselende volgorde. Rond 11.00 uur begaven de deelnemers zich naar de verschillende ‘kroegen’. Op elke locatie werden vier spelen gespeeld tegen wisselende tegenstanders. In totaal zeven keer werd van ‘kroeg’ gewisseld. De kroegen hadden alles goed geregeld, zodat er steeds op tijd de spellen werden gespeeld. Om een uur of vijf verzamelden de deelnemers zich in De Brinkhof voor de uitslag:
  • 1 heren De Walle met 67,63 %
  • 2 heren van Nes en Rakeman met 67,63 %
  • 3 heren Schotanus en Wijnstekers met 65,62%
Als beste van de Norger club eindigden Jos Munster en Tootje Surie op de 11e plaats met 61,15%. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar twee speelsters van onze eigen club, Hermine Kleve en Geesje Stel. Voor hen en vele anderen geldt meedoen is belangrijker dan winnen. De organisatie, bestaande uit leden en bestuur van Klavertje Vier en wedstrijdleider Evert Wind en zijn vrouw Lydia, kunnen terugzien op een prima evenement.