KV Noordenveld wint van Club Brothers

RODEN KV - Noordenveld speelde zaterdag de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie. Vorige week werd er in Sportcentrum De Hullen gewonnen van ZKC’19 en nu was Club Brothers uit Groningen de tegenstander.

Onder toeziend oog van een aantal (oud)Noordenveld fans begon de ploeg van coach Jan-Willem Venekamp scherp aan de wedstrijd. Na vier minuten stonden de Roners al met 0-3 voor. Club Brothers, in de volksmond ook wel simpelweg CB genoemd, wist na de mindere eerste minuten zelf ook driemaal te scoren waardoor beide ploegen weer naast elkaar stonden. Sven Stobbe zette Noordenveld door middel van een strafworp, niet zijn enige deze wedstrijd, weer op voorsprong. Noordenveld kwam dankzij captain Simon Ter Steege bij 6-8 op een verschil van twee punten. De Mastformatie had in deze fase de wedstrijd onder controle. Het verschil bleef tot de rust twee punten, want na 30 minuten korfbal was de stand 8-10 voor de oranjehemden. In de tweede helft liep Noordenveld, via een 10-11 tussenstand, snel uit naar een 10-15 voorsprong. Het leek erop dat Noordenveld deze voorsprong niet meer uit handen zou geven. Club Brothers had moeite met het dynamische spel rond de korf van Noordenveld en kreeg regelmatig een vrije bal of strafworp tegen.

Frustratie

Tot frustratie van coach en spelers die op een gegeven moment meer bezig waren met de beslissingen van de scheidsrechter dan met de bal door de korf te gooien. In totaal scoorde Noordenveld zes strafworpen. Eén daarvan was de 14-18, andermaal gemaakt door Sven Stobbe. Noordenveld speelde goed als team en benutte veel kansen. Jasper Lütter, Simon Ter Steege en Lianne Bangma lieten Noordenveld uitlopen naar de grootste voorsprong van de wedstrijd, 18-24. Met nog enkele minuten te spelen was het slotakkoord voor Club Brothers dat de eindstand bepaalde op 19-24. Een sterke vertoning van Noordenveld, waarbij alle spelers op het scoreformulier stonden. Noordenveld liet zich niet gek maken door de tegenstanders en speelde de wedstrijd, voor een team met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, volwassen uit. Volgende week speelt Noordenveld in Sportcentrum de Hullen thuis tegen DIO uit Oosterwolde. Aanvang 19:30 uur.