Rotak ligt op titelkoers

RODEN - Het seizoen van tafeltennisvereniging Rotak krijgt in de eindfase steeds meer glans. Het eerste team staat momenteel bovenaan in de eerste klasse.

Met nog twee speelronden te gaan, waarvan de eerste morgenavond in Drachten, komt de titel steeds meer dichtbij. En wie had daar in aanloop naar het huidige seizoen aan gedacht? Voorzitter Erwin Heijnen is aangenaam verrast. "We zijn enorm trots op de prestaties die we dit seizoen hebben neergezet en hopen natuurlijk dat we het dit jaar tot een goed einde kunnen brengen. Het succes is dit jaar voor een heel groot deel te danken aan de kracht van het collectief. Met Jan Dijkstra, John Boonstra en Alex Westers hebben we gewoon een team dat enorm succesvol is in de eerste klasse, want dat hebben de heren inmiddels ruimschoots bewezen." Waar Rotak de hete adem van Buitenpost, dat een punt minder heeft, nog wel in de nek voelt, gelooft de voorzitter in een goede afloop. "Morgen spelen we tegen Drachten en een week later kunnen we het voor eigen publiek afmaken tegen Franeker. Deze teams staan weliswaar iets lager op de ranglijst, maar we zullen ze absoluut serieus moeten nemen om onze koppositie te behouden. Wanneer we promoveren zullen in we Noordelijke Divisie zeker aan de bak moeten volgend jaar, maar we mogen ons absoluut gelukkig prijzen met het feit dat Frank Stolp na langdurig blessureleed weer aansluit bij de eerste selectie. Hij onderging dit jaar een knieoperatie, maar zijn herstel verloopt volgens plan."

Samenwerking

Waar het eerste elftal duidelijk in de lift maakt de voorzitter zich toch wel enige zorgen over de ontwikkeling van het ledental bij de jeugd. "Met de prestaties van ons eerste elftal dat vorig seizoen nog een klasse lager speelde zijn we vanzelfsprekend enorm tevreden, maar binnen onze jeugdafdeling kunnen er nog wel wat zaken worden verbeterd. Het aantal jeugdspelers bij ons is vrij gering, vandaar dat we ook verbindingen zoeken met clubs uit de regio om tot een goede samenwerking te komen, maar vanzelfsprekend willen we toch zoveel mogelijk op eigen benen staan. Je ziet het om je heen steeds meer dat verenigingen met krimp te maken hebben." "We doen er dan ook alles aan om de vereniging in de breedte op het juiste niveau te houden. Niettemin is er bij ons nog altijd plek voor nieuwe leden. Volgend seizoen starten we bij de senioren overigens weer met een derde team." Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op www.ttvrotak.nl. Jeroen Kunst