Nieuw-Roden-dames verstevigen de koppositie

NIEUW-RODEN - In de competitie is Blauw Wit ’34 de enige club waar de dames van Nieuw-Roden nog niet tegen gespeeld hadden.

Blauw Wit stond onderaan de ranglijst met 7 punten uit 10 wedstrijden. Nieuw-Roden was voor aanvang van wedstrijd de ongeslagen koploper met 30 punten. Teus van der Lee had de rol van scheidsrechter op zich genomen. Teus is een van de vele vrijwilligers bij Nieuw-Roden en ook voor de arbitrage is Teus altijd beschikbaar als zijn agenda dit toelaat. Na zes minuten kon er gefloten worden voor het eerste doelpunt. Renée Huizinga gaf de bal voor waarna Amber Bandringa de bal inkopte: 1-0. Kort daarna scoorde Grytsje van den Berg uit een hoekschop die door Renée Huizinga genomen werd. De vele aanval pogingen werden teniet gedaan door het constateren van buitenspel. De buitenspelval was een geducht wapen van Blauw Wit ’34. Maar dat kon niet voorkomen dat Quelly Soumahu met een prachtig schot de bal in de bovenhoek schoot. In de 36ste minuut scoort Amber Bandringa de 4-0, na goed combinatie spel met Renée Huizinga.

Buitenspel

In de tweede helft zette Amber Bandringa een een-tweetje op met Martine Kooiker waarna Amber de 5-0 maakt. De 6-0 kwam uit de voeten van Nikki Bosman en Amber Bandringa wist in de slotminuten de eindstand op het score bord te zeten: 7-0. Een prima uitslag, maar als iedereen wat beter om was gegaan met de buitenspelsituaties dan waren er meer dan vijftien extra kansen geweest op het vergroten van de score. Neemt niet weg dat Blauw Wit ’34 de achterste linie prima op orde had. Inclusief de grensrechter van Blauw Wit ’34. Max Pariama (broer van Anton Pariama) was de Friese vlaggist Max beleefde een historisch momentje in de bestuurskamer toen onze verzorger Arie Schnater, Max Pariama had gevonden op een van de historische teamfoto’s in de bestuurskamer. Zaterdag 3 december speelt Nieuw-Roden uit tegen MKV ’29 in Leeuwarden om 13.00 uur.