Volleybalvereniging Peize weer volledig op de kaart

PEIZE - In de anderhalf jaar tijd waarin Lucretia Hagenauw voorzitter is van Volleybalvereniging Peize is de vereniging weer volledig tot bloei gekomen.

Niet dat het voor die tijd veel minder ging, maar de club bevond zich toch op een punt waarop een aantal onderdelen verder kon worden verbeterd. Het resultaat van de huidige stand van zaken is vooral een verdienste van de vereniging als geheel vertelt Hagenauw. "We hebben het afgelopen jaar veel gedaan om het volleybal in Peize en omstreken weer op de kaart te zetten, want lid worden van een vereniging is natuurlijk geen automatisme. Je moet mensen enthousiast maken en dat hebben onze leden gedaan. Door zichtbaar te zijn in het dorp en flyeren op onder meer de Peizermarkt hebben we toch weer een aantal nieuwe leden kunnen binden." "Het eerste damesteam, dat vorig seizoen door diverse omstandigheden niet meer op volle kracht was, is nu weer goed bezet en in de jeugd hebben we ook weer veel spelers die het volleybal met veel plezier beoefenen."

Voorwaarden

De voorwaarden waaronder de jeugdtak de sport kan beoefenen zijn bij Volleybalvereniging Peize goed geregeld legt de voorzitter uit. "De jeugd bij ons wil heel graag sporten, maar dan moet het technisch kader daarvoor ook in goede handen zijn. Om dat probleem het hoofd te bieden hebben we ouders bereid gevonden om elke tweede training van de week de honneurs waar te nemen en dat zegt ook wel iets over de betrokkenheid binnen de vereniging. Mensen zijn bereid om iets voor elkaar te doen en op dat pad willen we verder richting de toekomst." Doorslaggevend voor de goede koers is met name het feit dat de vereniging niet alleen het accent heeft liggen op prestatie besluit Hagenauw. "Wij willen een vereniging voor iedereen zijn, dus kan men bij ons ook op een recreatieve wijze met volleybal bezig zijn. Wie niet per se competitie wil spelen, kan terecht bij de recreantenteams. Wie de lat hoger legt kan bij ons lid worden van een prestatiegericht team en dat maakt het zo dat we onze huidige leden en toekomstige nieuwe leden veel kunnen bieden. Qua ledental zitten we momenteel weer op het juiste niveau, maar we hebben het plafond nog niet bereikt. Voor wie het leuk lijkt om ook lid te worden staat de deur nog altijd open." Neem voor meer informatie een kijkje op www.volleybalpeize.nl. Jeroen Kunst