De recreatieve fietser beloont Drenthe met 8,4

DRENTHE - Recreatieve fietsers geven het fietsen in Drenthe een 8,4. Het hoogste cijfer van Nederland! Dat blijk uit een onderzoek van de ANWB, Fietsersbond, NTFU en de Stichting Landelijk Fietsplatform. Meer dan 11.000 recreatieve fietsers deden mee aan het onderzoek.

Gedeputeerde Henk Brink: "Wij zijn heel trots op deze mooie waardering voor onze provincie. Drenthe is dé fietsprovincie bij uitstek en dit hoge cijfer van de recreatieve fietser zelf onderschrijft dat." Uit het onderzoek komt naar voren dat veel fietsers van buiten de provincie in Drenthe komen fietsen, maar liefst 36%. De fietser is zeer positief over de mooie routes door het fraaie Drentse landschap, de bezienswaardigheden en de goede bewegwijzering. Eenderde van de recreatieve fietsers rijdt op een e-bike. De provincie Drenthe gaat in 2017 aan de slag met een plan voor e-bikes. Want de opmars van de e-bikers betekent iets voor de fietspaden en routes in Drenthe.

Fietsbeleving

In het onderzoek worden ook verbeterpunten genoemd: het comfort van fietspaden kan beter en men ziet graag meer rustplekken. "De verbeterpunten die worden genoemd herkennen we", aldus Henk Brink. "Hiervoor nemen we maatregelen. Met de kwaliteitsimpuls investeren we 6,75 miljoen euro in de verbetering van de kwaliteit van onze fietspaden en voorzieningen. We willen samen met het Recreatieschap en de gemeenten en de natuurorganisaties de recreatieve fietser graag een optimale fietsbeleving bieden in Drenthe."

5-sterren fietsregio

Drenthe heeft de status van 5-sterren fietsregio en is ook de eerste regio ter wereld met het UCI Bike Region Label. Drenthe is ambitieus als het om fietsen gaat. Hierbij is het van groot belang om de 5-sterren kwalificatie te versterken en te behouden. Fietsen is een belangrijke aanjager van onze vrijetijdseconomie en draagt bij aan de gezondheid van mensen en de verduurzaming van de samenleving.