Koploper KV Noordenveld zonder verliespunten de kerstvakantie in

RODEN KV - Noordenveld speelde zaterdag in Sportcentrum De Hullen. Nadat het 2e team met 18-15 Harich 3 had verslagen kwam het vlaggenschip van Noordenveld in actie tegen SIOS uit Wolvega.

Evenals vorige week in de derby tegen Rodenburg kende deze wedstrijd een flitsende start van de oranje tijgers. Was het vorige week in de eerste minuut Lianne Bangma die met twee rake afstandsschoten de eerste treffers aantekende, in deze wedstrijd opende Jaap de Boer met twee voltreffers het duel. SIOS kwam hierna terug met twee scores en bracht koploper en hekkensluiter in KNKV-klasse 2A weer naast elkaar. Aanvoerder Simon ter Steege , deze avond topscorer, nam vervolgens het voortouw en zette Noordenveld weer op voorsprong. Na de 4-2 door Lianne Bangma kwamen de Friezen weer terug tot 4-4.

Uitlopen

Halverwege de eerste helft liep het team van Jan Willem Venekamp door treffers van Renate van der Woude, Sven Stobbe , Jasper Lütter, Christien Speelman, Simon ter Steege (2) en Jaap de Boer (2) uit naar 12-6 en leek er een grote overwinning in de maak. Maar de tegenstander uit Wolvega wist met de rust de marge toch weer te verkleinen : 15-11. SIOS, vorig jaar nog een klasse hoger uitkomend, zit de laatste weken in de hoek waar de (blessure)klappen vallen. En hoewel SIOS momenteel onderaan staat heeft het, na Noordenveld, de meeste treffers gemaakt (gemiddeld 21). Het gemiddeld aantal tegentreffers is bij de Friezen echter nog groter (24).

Strafworp

In het begin van de tweede helft kwamen de Wolvegasters dichter bij en verkleinden de voorsprong van de Roners tot 15-13. Ook nu weer was het captain Simon ter Steege die zijn verantwoordelijkheid nam en eigenhandig 2 keer de binnenkant van de korf wist te vinden. Door een benutte strafworp van Sven Stobbe en een afstandstreffer van Lianne Bangma (19-14) leek de Mastformatie halverwege de tweede helft voldoende afstand te nemen om deze wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Echter, na 4 strafworpen op rij (1 voor Noordenveld en 3 voor SIOS) kwamen de gasten toch weer dichterbij, 20-18. Anna de Boer zorgde er daarna met haar treffer voor dat de namen van álle oranje tijgers evenals vorige week ook nu weer op het scoreformulier kwamen te staan. In de eindfase liep Noordenveld dan toch nog weg. Bij het eindsignaal van scheidsrechter Vissia uit Assen stond er een duidelijke 25-20 op het scorebord.

Zonder puntverlies

Door deze uitslagen blijven beide Mastselecties zonder puntverlies koploper in hun klasse. Daarmee sluit Noordenveld dit 40 e jubileumjaar , na de eerder dit jaar behaalde kampioenschappen op het veld, op een fantastische manier af. Zaterdag 7 januari 2017 wordt de zaalcompetitie vervolgd. Noordenveld 2 speelt die zaterdag om 17:35 uur tegen Harkema 3 en het vlaggenschip gaat dan voor de laatste wedstrijd in de eerste ronde naar Beilen, waar Vitesse om 16:20 uur in de Drenthehal de tegenstander is.