Beker(wed)strijd ACV Vr1 – Nieuw-Roden Vr1

NIEUW-RODEN - De wedstrijd die gespeeld werd door Nieuw-Roden tegen het ACV uit Assen was de ultieme uitdaging voor de Drenten.

De eerste helft begint zoals werd verwacht, ACV probeerde Nieuw-Roden te overrompelen door vanaf het eerste fluitsignaal druk uit te oefenen. Vooral op de voor ACV bekendste speelsters Renee Huizinga en Amber Bandringa. Renee werd met vlagen hard aangepakt, maar wist dit veelal te pareren en kon gevaarlijk blijven. Renee Huizinga directe tegenstander Lotte Wijnalda pakte dan ook geel waar rood ook niet had misstaan. Een waarschijnlijke denkfout dat Renee Huizinga de spil van het elftal uit Nieuw-Roden zou zijn moest snel zijn gebleken dat dit niet het geval was. Nieuw-Roden stond als een team waarvan elk lid het ACV niet gemakkelijk ging maken onder aanvoering van Grytsje van den Berg op het middenveld, Jildau Huitema in de verdediging en aanvoerder Amber Bandringa in de aanval. Na een half seizoen waarin Nkeepster Sanne van Steenwijk amper tien ballen per wedstrijd kreeg, moest ze vandaag aan de bak. Na 16 minuten werd Sanne gepasseerd en de bal belande achter Sanne in het net_ 1-0.

Schot

Nog geen minuut later scoorde Grytsje van den Berg met een fantastisch afstandsschot: 1-1. Na een half uur spelen maakte Nieuw-Roden een overtreding even buiten de “16”. De vrije trap ging over de muur en verdween niet geheel onhoudbaar in het doel. Nieuw Roden keek weer tegen een achterstand aan: 2-1. Ondanks dat het spel redelijk in evenwicht was, kreeg de blauwe formatie meer veldoverwicht en ook kansen. Toch gaven ze een ongelofelijk sullig doelpunt cadeau aan de Assenaren: 3-1. Na meerdere kansen op een aansluiting treffer, wist uiteindelijk Grytsje van den Berg uit een corner te scoren: 3-2 werd de rust stand. Na rust was het Nieuw-Roden zag voetballen dat in de het spel bepaalde en ACV vast zette op de eigen helft. De afwerking ontbrak echter. ACV kwam er niet of weinig meer uit. Uiteindelijk viel de gelijkmaker 5 minuten voor tijd door een corner waarbij de bal als het ware in een flipperkast viel en werd ingeschoten door weer Grytsje van den Berg: 3-3. Nieuw-Roden was fit en gretig. De wedstrijd moest beslist worden met penalty’s en niet de gewenste verlenging. De penaltyserie werd in het voordeel van ACV beslist.