Lammie 60 jaar lid van ‘Onder Ons’ Huis ter Heide

HUIS TER - HEIDE - Mevrouw Lammie Venekamp-Polling is in café Huis ter Heide onderscheiden met een speldje voor 60 jaar trouw lid van vrouwenvereniging Onder Ons.

Het zilveren speldje bestaat uit de twee hoofdletters van 'Onder Ons', en is ontworpen en gemaakt door Alie Hut, Zus&Zus Sieraden te Huis ter Heide. Lammie is een periode voorzitter geweest van de vereniging ‘Onder Ons’. In de eerste jaren van de vereniging kwamen de vrouwen gezellig samen en dan kwamen de kraantjes potten op tafel en het breiwerk uit de tas.

Boerderij

Lammie woont nu in Norg, maar ze heeft vele jaren samen met gezin en schoonouders een boerderij gerund aan de Kolonievaart. Haar jongste dochter Jetske heeft het bedrijf met haar gezin voortgezet. De vereniging telde in de jaren '60ongeveer 30 leden, jong en oud. Herinneringen zoals het jaarlijkse reisjes, of de gedichten van mevrouw Brals, het naaiclubje en kookles voor de wok, komen deze avond aan bod. Veel is er niet veranderd in al die jaren. Het clublied wordt nog steeds gezongen voordat het programma van start gaat.

Jaarprogramma

Het bestuur maakt een jaarprogramma. Want elke maand is er een programma en wordt het nuttige met het aangename verenigd. Het is een gevarieerd programma van creatief tot informatief en ontspanning. De leden van de vereniging wonen niet allemaal (meer) in Huis ter Heide. Nieuwe leden zijn welkom, voor info kan contact worden opgenomen met Wies de Jong, telefoon 0592-388183.