'Grensverleggende' expositie van Kunstmomenten Noordenveld

RODEN - Kunstmomenten Noordenveld wil amateurkunst ook in het Kunstencentrum K 38 een podium bieden om hun werk te laten zien.

Een van de manieren om dat te doen is de expositie die van 20 augustus tot en met 11 september in Kunstencentrum K 38 worden gehouden. Dit met als veelzeggende titel 'Grensverleggend'. Een titel die gekozen is omdat de expositie gehouden wordt in het kader van het Jaar voor De Vluchteling van de gemeente Noordenveld. Onder de titel Grenzeloos Naoberschap. Naast werk van 15 amateur kunstenaars uit Noordenveld is er werk te zien dat is gemaakt door vluchtelingen. Het is dan ook zeker de moeite waard om de expositie te bezoeken en te ervaren met hoeveel toewijding en creativiteit de schilderijen en beelden gemaakt zijn door de 'Grensverleggend' omdat vluchtelingen letterlijk en figuurlijk hen grenzen hebben verlegd door hun vaderland gedwongen te verruilen voor het veilige Nederland.

Technieken

'Grensverleggend' ook omdat de deelnemende kunstenaars door het gebruik van andere technieken of het kiezen van een ander thema op zoek gegaan zijn naar hun creatieve grenzen. World Press Groningen, die op een indringende manier met enkele foto’s en verhalen laat zien wat het betekent om op de vlucht te zijn,werkt mee aan de expositie. De zes portretten die gemaakt zijn voor Noordervelder Sterren op het doek, worden ook geëxposeerd. Ieder die een van die portretten wil kopen kan er een bod op uitbrengen. De opbrengst is voor het kopen van materiaal om de creativiteit onder kinderen van 'Grensverleggend' wordt geopend op vrijdag 19 augustus om 16.00 uur, waarbij vluchtelingen voor de muziek en de hapjes zullen zorgen.