Groep 8 van De Hekakker neemt in stijl afscheid

NORG - Na acht jaar door een fantastisch team van juffen en meester te zijn 'opgeleid' hadden de leerlingen van groep 8 een feestelijke afsluiting van hun periode op de basisschool.

Een aantal ouders had een vossenjacht en een barbecue georganiseerd voor de kinderen en ouders, met als slot een tentenkamp. Liefst tien vossen hadden zich vermomd en verstopt in het centrum van Norg. Zo vonden de kinderen een atleet, een moeder was verkleed alsof ze in de jaren 60 leefde, een politieagent, een fotograaf en een 'pauper' die lag te slapen tegen de kerk. Bij restaurant Tafel 20 op het terras was een moeder die ondanks het gure weer keurig de tafels op het terras liep te poetsen. Ook de klanten van de Poiesz werden onthaald door een straatmuzikant die een leuk deuntje op zijn djembé liet horen. Een mountainbiker dacht dat de Veldslag van Norg al was begonnen, terwijl meester Bart zich had uitgedost als oranjesupporter en zijn stek had gevonden op het terras van café Zwaneveld.

Supermoeders

Het was ook bijzonder lastig om twee zogenaamde supermoeders te vinden die met een boodschappentas door het centrum van Norg fietsten. Na de vossenjacht was er een gezellige barbecue waar ook bijna alle ouders aanwezig waren. Nadat de ouders huiswaarts gingen begon het tentenkamp, waar tot in de late uren nog werd gebabbeld over het zeer geslaagde eindfeest van groep 8. In de laatste schoolweek treden de kinderen nog op in een musical waar alle ouders opa’s en oma’s voor zijn uitgenodigd. na de welverdiende zomervakantie begint voor de leerlingen het nieuwe avontuur, op naar het voortgezet onderwijs. (Eigen foto's.)