Oktobermaand Kindermaand in Noordenveld: 15 jaar

RODEN - Oktober is Kindermaand in Drenthe. Ook in Noordenveld hebben kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis toegang tot organisaties en culturele activiteiten. Kinderen kunnen in de weekenden van oktober in Noordenveld meedoen aan een gevarieerd programma bij vijf kunst- en cultuurinstellingen.

Dit jaar staan er bijvoorbeeld workshops, rondleidingen en voorstellingen op het programma. Speelgoedmuseum Kinderwereld staat in oktober in het teken van het circus. Elke zondag zijn er circusworkshops en spelletjes waaraan kinderen kunnen deelnemen. In Het Scheepstra Kabinet zien de jonge bezoekers hoe kinderen vroeger leerden lezen en hoe ze met een griffel schreven en welke spelletjes kinderen ongeveer 80 jaar geleden speelden. In het Gevangenismuseum hebben kinderen t/m 12 jaar alle zondagen ook gratis toegang. Bij dit bezoek hoort voor de allerkleinsten de Lange Leo route en de oudere kinderen kunnen het mysterieuze spoor van de Vloek van Veenhuizen volgen. Op 16 en 23 oktober kunnen kinderen in het Gevangenismuseum ook een Stopmotion filmpje maken.

Ridders

In Atelier Paul van Geert in Westervelde geeft de kunstenaar een rondleiding en wordt er gesproken over kunst en in Museum Havezate Mensinge tenslotte wordt verteld hoe ridders en jonkvrouwen vroeger leefden en welke producten ze gebruikten bij het koken. Natuurlijk worden de kinderen uitgedaagd ook zelf iets lekkers te bereiden. Het volledige programma staat ook op www.kindermaand.nl . Oktober is al 15 jaar Kindermaand in Drenthe. Ruim 100 instellingen en kunstenaars bieden elk jaar kinderen een maand vol bijzondere, avontuurlijke en verrassende kinderactiviteiten op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Het programmaboekje van dit jaar laat 318 activiteiten zien in twaalf gemeenten. Duizenden kinderen bezoeken jaarlijks met hun ouders de activiteiten om kennis te maken met onbekende organisaties of activiteiten. Doordat toegang en deelname voor kinderen altijd gratis is, is Oktobermaand Kindermaand een laagdrempelige activiteit voor het hele gezin.