Jubileum ijsvereniging verRASsend gezellig

ALTEVEER - Roderesch, Alteveer, Steenbergen: De ijsvereniging RAS heeft de ijsbaan er weer tiptop bij liggen, dat mag gezegd worden. Ook hebben de RAS-sers het draaiboek al klaar liggen voor de nieuwe aanpak van schaatspret op de ijsbaan.

Dat heet voortaan winterbeleving, en dit is meer dan schaatsen alleen, de wedstrijden gaan vanaf nu weer hardrijderijen heten. De ijsbaan en het voorterrein worden de komende winters een oase van winterse ontspanning met ruimte voor ondernemende RAS-sers. Ondernemend was de ijsvereniging RAS ook tijdens haar 70-jarig Jubileum op zaterdagmiddag en-avond in het RAShuys te Roderesch. Alle zalen van het geheel gemoderniseerde RAShuys waren volledig in gebruik Ras-sers en RAS-verwanten, en de bijzonder trouwe sponsoren van de ijsvereniging. De aankleding van de tafels en de zalen waren alsof je op de ijsbaan was. Het groen op de tafels deden denken aan de mooie winters, ja zelfs de gedachten aan de vuurkorven ontbraken niet. Er stond een geweldig 4 gangen-menu op tafel voor jong en oud, het bijzondere was dat men live aan tafel zat bij de RAS-sponsoren.

Interactie

Na elke menu gang bleven de sponsoren zitten en mochten de gasten bij weer een andere sponsor aan tafel zitten. Deze interactie met de RAS ondernemers leverde veel nieuwe ideeën en afspraken voor de toekomst op. Bij de opening van de maaltijd kwam de oprichting van de ijsvereniging in 1946 met een mooi spektakel aan de orde. Ook de afsluiting van dit geweldige smaakvolle diner, met een menu van ca. 70 jaar geleden was heel bijzonder. Sinterklaas (hemzelf) kwam nog even op vrolijke toon het wel en wee van toen en nu ten gehore brengen. Met een aantal welgemeende adviezen (met een glimlach) voor het bestuur.

Film

In de pauze´s was er een boeiende historische film te zien over de laatste 20 jaar met o.a. IJsvereniging RAS-beelden in het NOS Journaal. 70 jaar is een mooie leeftijd om de lachspieren even te testen, dat lukte binnen 1 minuut tijdens de woorden bingo met een grote hoofdprijs als beloning. De gehele overvolle zaal deed gespannen mee en kwam tot de slotsom dat de hoofdprijs gedeeld mocht worden door alle aanwezigen. Dit was weer een ijsvereniging RAS avond ten voeten uit: Origineel meeslepend, boeiend en vermakelijk tegelijk. Het serieuze werk kwam tijdens de jaarvergadering die deze avond snel en adequaat afgewerkt werd en resulteerde in geweldig applaus voor de bestuurders en vrijwilligers en sponsoren van de ijsvereniging RAS. (Eigen foto's.)