Roden klaar voor Weihnachtsmarkt

RODEN - De Weihnachtsmarkt in Roden is zaterdag 10 december van 11 tot 18.00 uur. De Verenging voor Volksvermaken die de organisatie in handen heeft (met de Zakenkring Roden) verwacht weer veel bezoekers.

“Op de Weihnachtmarkt is weer heel veel te doen. We hebben circa 100 standhouders met een heel divers aanbod, zoals kerstkaarten, kerstkransen, vogeltaarten. Alles waar je kerst voor kunt zetten is er”, vertelt secretaris Rik van der Es. Er is ook een stand waar ter plekke een voorwerp uit tin wordt gegoten. “Eten en drinken is er ook te krijgen zoals snert, curryworst, stoofpotjes, oliebollen, glühwein en saté.” “We hebben een kunstijsbaan van 150 vierkante meter waar kinderen gratis gebruik van kunnen maken. Schaatsen zijn daar aanwezig. We doen dit in samenwerking met de ijsvereniging Roden. We hebben een houtkunstenaar en twee podia waar muziek te horen zal zijn.” Op de podia treden Drumschool Hit It, Die Original Grunneger Blech Musikanten, Popkoor Puur, The Post It’s Egerländerkapel De Postjagers, Abel Tasman Koor en Mannenkoor Uffelte op.

Swingmasters

Over de markt lopen The Swingmasters en dweilorkest the Post It’s. Toneelvereniging Atovero Roden voert ‘Diner for one’ op, op de markt. Het is inmiddels de elfde keer dat de Weihnachtsmarkt gehouden wordt. “Ik zit zelf zes jaar in het bestuur. Vroeger had je al kerstmarkten in Roden, daar ging ik heen als kind. De markt heeft zich door de jaren heen heel mooi ontwikkelt. Het is groter geworden met een divers aanbod aan kramen." "Naast de ondernemers van Roden staan kramen van mensen die iets toevoegen aan de markt. Daarnaast had je vroeger één podium, nu twee. “ Rik is destijds gevraagd om in het bestuur te komen van de Vereniging van Volksvermaken in Roden. De Weihnachtmarkt is een van de vele Volksvermaken-activiteiten, naast onder meer de Rodermarkt, Kleintje Rodermarkt in het Hemelvaartsweekend en de Lus van Roden.

Commissie

“We hebben een commissie van zes man. We organiseren met drie bestuursleden en drie dames de Weihnachtsmarkt. Wij lopen dan zelf allemaal in Dickens kledij rond. We verwachten wel een paar duizend bezoekers die overal vandaan komen.” De markt is in het winkelcentrum van Roden, in de Heerestraat en de Wilhelminstraat. De entree is gratis. “Roden beschikt over een goede parkeerroute en die is uitstekend bereikbaar die dag. Voor parkeren kunnen mensen gewoon de bordjes P volgen.” (Foto's Volksvermaken.) Cindy Houwen