Lus van Roden op vernieuwd, sneller parcours

RODEN - Komend weekend, 15 en 16 juli, belooft de Lus van Roden een compleet wielerevenement te worden in Roden.

"Op een vernieuwd, spectaculairder en nog sneller parcours worden de junioren voor een wedstrijd over 65 kilometer om 17:00 uur weggeschoten. Naar huis gaan om te eten is niet nodig, want je kunt vanaf de terrassen van de plaatselijke horeca het gehele programma blijven volgen of je gaat voor een heerlijk hapje naar het evenemententerrein aan de Norgerweg waar Culinair Roden plaatsvindt", aldus voorzitter Lammert Kalfsbeek van Volksvermaken. Om 19:00 uur is het tijd voor de ploegentijdrit van de wielerverenigingen uit de regio waarna om 19:45 de Elite Herenkoers van start gaat. Spanning, sensatie en strijd om de felbegeerde premies en dat maar liefst 100 kilometer lang.

Knight Riders

De huldiging van de Elite renners is om 22.00 uur, waarna meteen een ander groot evenement van start gaat, namelijk de Knight Riders. Vorig jaar voor het eerst en succesvol, want dat blijkt al van het aantal inschrijvingen voor deze 2 de editie. Er hebben zich inmiddels meer dan 100 deelnemers opgegeven! De Knight Riders rijden een nachtelijke ATB-rit over circa 45 kilometer. Over de terrassen en dwars door de kroeg! De finish van deze nachtelijke tocht is gepland om 12 uur ’s nachts. De Lus van Roden is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met gezelligheid! De volle terrassen en het vele publiek langs de kant bewijzen dat ieder jaar weer! Sportieve prestaties gaan hand in hand samen met de Roner gezelligheid met na afloop op de terrassen live muziek.

Start

"Start en finish zijn voor Hotel Café Restaurant Onder de Linden aan de Brink en zoals alle evenementen die de Vereniging voor Volksvermaken organiseert, is de toegang gratis, dankzij de vele sponsoren." Zondag 16 juli staat Roden ook in het teken van de fiets. Tijdens dit tweewielerweekend is er een puzzelfietstocht van ongeveer 25 km. Deze fietstocht is voor jong en oud en de inschrijving is om 13:00 uur op het evenemententerrein en uiteraard gratis. Vertrek en aankomst is ook op het evenemententerrein, waar deze dag nog de Culinaire Verleiding plaatsvindt.

Culinaire Verleiding

Onder het genot van livemuziek kan er bij de aanwezige foodtrucks onder het genot van een hapje en drankje nog worden nagepraat. De Vereniging voor Volksvermaken Roden is dan ook trots op de organisatie van deze 47 ste Lus van Roden, waar weer met veel vrijwilligers een mooi wielerevenement wordt neergezet. "Als het weer ook nog een beetje meewerkt, wordt het aankomende zaterdag en zondag ouderwets gezellig", besluit Kalfsbeek.