Galerie Huis ter Heide maakt prima start in nieuwe jaar

HUIS TER - HEIDE - Galerie Huis ter Heide luidde op zondag 7 januari met een prachtige expositie het nieuwe jaar in welke nog is te zien tot 25 februari.

Tijdens deze tentoonstelling is zoals gebruikelijk het werk te zien van de vaste leden van het collectief. Daarnaast is ook zeer divers en gevarieerd werk te zien van vier gastkunstenaars. Elke twee maanden wordt er iemand van het collectief in het zonnetje gezet, dit keer was dat Sieuwke Ronner die bij de opening iets vertelde over haar werk dat de komende periode is te zien in de Galerie, onder andere over het schilderen op roestig ijzer om bepaalde effecten te bewerkstelligen. Naast het schilderen werkt ze ook driedimensionaal met beelden in klei en metaal. Nadat ook de gasten welkom waren geheten was er alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe expositie te bekijken. De gasten van deze periode zijn.

Sonja van Dijk

Het keramiek dat Sonja maakt is hoofdzakelijk gebaseerd op handvormen. Het zijn meestal organische figuren met tikje science-fiction. De meer dier georiënteerde objecten hebben vooral een flinke dosis fantasie. Het object moet drie-dimensionaal aantrekkelijk zijn, dan is het goed. Telkens als je kijkt moet er iets nieuws te ontdekken zijn.

Rose van den Hurk

De bronzen beelden van Rose zijn afwisselend in afmeting. Ze gaan ofwel de hoogte in, ijl maar sterk en trots met een krachtige, golvende sierlijke beweging dan wel naar de grond, fors, vol, rond en verstild. De rondingen van een vrouwenlichaam, het kind, de geboorte en de natuur in haar prachtige groei zijn voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Fokko Kuiper (Cupikof)

Fokko schildert sinds 1999 onder de naam Cupikof. Zijn werk kenmerkt zich door een rijk kleurgebruik, waarbij hij in vage figuren zijn emoties uitbeeldt. Ook maakt hij abstract werk. Zonder vooropgezet plan ontstaat gaandeweg een nieuwe creatie, die je als het ware opslokt in de verf met al zijn kleuren, nuances en vormen.

Marian Timmer-Funneman

Marian experimenteerde met vele kunstvormen. Alles viel samen toen ze begin deze eeuw met keramiek in aanraking kwam. Prachtig vond ze de beelden (10 jaar geleden) van een kudde paarden bij het Frieze Marrum. Sindsdien is dat een terugkerend thema in haar werk. Het werk van Marian krijgt (internationale) erkenning. Afgelopen april werd Marian verkozen tot beste buitenlandse kunstenaar op de grootste Scandinavische kunstbeurs in Kopenhagen.