Tennisvereniging REO in volle bloei

RODEN - Ruim een jaar geleden nam REO-bestuurslid Mark de Vos het voortouw om de jeugdafdelingen van de tennisverenigingen uit Roden, Peize, Norg en Roderwold te laten samenwerken. Het resultaat is ernaar, want tennis is tegenwoordig weer aantrekkelijk geworden voor jong en oud in de gemeente Noordenveld. REO verkeert daarmee weer in volle bloei.

Dat was ook nodig legt De Vos uit. "Als je je voor wat betreft de jeugdafdeling blijft concentreren op je eigen leden, dan kom je vroeg of laat eens een keer in de problemen, want het aantal leden dat binnen deze categorie actief is, is ieder jaar aan verandering onderhevig. Vandaar ik dat vanuit de Tennisschool Noordenveld, waar ik ook actief ben, heb gepleit voor samenwerking. Dat gaat goed momenteel. De groepen zijn tegenwoordig zo samengesteld dat de jongste leden ook kunnen worden ingedeeld op basis van niveau. Dat komt weer ten goede aan het plezier dat jongens en meisjes ervaren in tennis." Tennisschool Noordenveld is sinds begin dit jaar partner van REO en verzorgt met een team van tennis professionals alle trainingen bij REO. Bestuurlijk verkeert REO tegenwoordig in rustig vaarwater. Dat de plannen die er lagen om meerdere sporten op hetzelfde terrein te laten plaatsvinden het niet haalden is voor De Vos geen probleem. "Dit soort initiatieven zien er op papier misschien goed uit, maar ik ben er persoonlijk geen voorstander van. In Sneek combineren ze tennis en hockey op hetzelfde complex en dat is eerlijk gezegd geen goede combinatie. REO heeft een fantastisch tennis complex en dat krijgen we ook nog steeds te horen van mensen die ons bezoeken. Iets wat in de basis goed is hoef je niet altijd te verbeteren. Naast tien buitenbanen beschikken wij ook over een mooie overdekte hal met drie binnenbanen om ook in de winter lekker door te tennissen."

Upgrade

Niettemin liggen er wel plannen om het sportcomplex door te ontwikkelen besluit De Vos. "Natuurlijk moet je ieder jaar bekijken waar je gericht kunt investeren. Dat is in 2018 niet anders. We hebben een speciale commissie in het leven geroepen die gaat onderzoeken op welke wijze we onze huidige kantine kunnen upgraden. Dit is iets wat we dit jaar in ieder geval willen proberen te realiseren. Een ander doel van ons is om het tenniscomplex te vergroenen (verduurzamen)." "Om dit te bereiken hebben we al diverse grote energie besparingsprojecten uitgevoerd zoals: led verlichting in de hal en isolatie van de kantine. Een volgend project is het vervangen van deel van onze buitenverlichting door led verlichting." Jeroen Kunst