Publieksprijs voor actiefste vereniging op Sportgala Drenthe

REGIO - Maandag 12 maart is het Sportgala Drenthe met de traditionele verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het sporttalent van Drenthe in 2017.

Dit jaar is de Rabobank Publieksprijs toegevoegd. Op verzoek van de sponsor, zal deze prijs dit jaar gaan naar de beste, leukste, actiefste, meest betrokken vereniging van Drenthe. Verenigingen kunnen zich inschrijven door een filmpje van maximaal een minuut in te sturen. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door de aanwezigen in de zaal tijdens het Sportgala. Sportverenigingen spelen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. De Rabobank verbindt daarom haar naam aan deze verkiezing.

Procedure

In een filmpje van maximaal 1 minuut laat de vereniging zien waarom zij de publieksprijs verdient. Uit het filmpje moet blijken wat de vereniging bijzonder maakt; bijvoorbeeld maatschappelijke betrokkenheid, vrijwilligersbeleid, duurzaamheid, speelt gehandicaptensport een belangrijke rol of staat fair play hoog in het vaandel. Alle filmpjes worden geplaatst op de Facebookpagina en het YouTube kanaal van het Sportgala Drenthe. Een onafhankelijke jury, bestaande uit topsporters, journalisten en de Rabobank, kiest de top 3, deze wordt uitgenodigd op het Sportgala. Door middel van live voting in de zaal kiest het publiek die avond de uiteindelijke winnaar. Meer info: www.sportgaladrenthe.nl.