Lezing: Pingoruïnes, de schatkamers van Drenthe

REGIO - Dinsdag 30 januari, om 20.00 uur houden Landschapsbeheer Drenthe en IVN Vries in Vries een bijeenkomst met lezing over pingoruïnes, de natuurlijke schatkamers van Drenthe.

Landschapsbeheer Drenthe werkt samen met vele (groene) partners aan een Pingo Programma. Maar wat zijn pingoruïnes eigenlijk, hoe ontstaan ze en waarom zijn ze van belang? Tijdens deze boeiende lezing leert u er meer over. Het Pingo Programma is multidisciplinair met aandacht voor onderzoek, educatie, recreatie, beheer en beleid. Er wordt samengewerkt door diverse universiteiten, terrein beherende organisaties, de provincie Drenthe, Landschapsbeheer, IVN, Recreatieschap etc. Maar er is ook ruimte voor u om mee te doen! Vrijwilligers kunnen helpen bij veldonderzoek, historisch onderzoek, kaartanalyses of misschien hebt u mooie verhalen die u graag wil delen. Zo proberen we samen in beeld te brengen hoeveel echte pingoruïnes er nu zijn, hoe ze eruit zien en wat we er al over weten.

Meedoen

Gave pingoruïnes hebben mooie veenvullingen, deze vormen de schatkamers. Ze herbergen een schat aan informatie over klimaatontwikkelingen en de rol van de mens in het landschap. Het fenomeen pingoruïnes wordt tijdens de lezing uitgebreid belicht en er wordt verteld over het programma. Landschapsbeheer Drenthe is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in Vries mee te werken aan veldonderzoek op vier locaties. Het veldwerk zal plaatsvinden voor 15 maart a.s. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van uw omgeving, bent u niet bang om vies te worden en lijkt u het leuk om zelf dingen te ontdekken? Meld u dan aan voor het veldwerk. Als u meer informatie wil over dit thema, dan kunt u eerst de lezing bijwonen! De lezing wordt 30 januari gegeven in Dorpshuis De Pan, Nieuwe Rijksweg 4, 9481 AR in Vries. De avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.