Goede resultaten van Chi-Do judoka's op eigen Ot en Sien Toernooi

RODEN - Het was zaterdag ondanks de lichte sneeuwval al vroeg druk in de dojo van judovereniging Chi-Do aan het Nijlandspark.

Het jaarlijkse Ot en Sien toernooi stond op de agenda en 11 verenigingen deden hier aan mee. Alles was klaar gezet, warme koffie de wedstrijdtafels en de EHBO post ingericht. De scheidsrechters van de Budo bond en vrijwilligers en een grote groep judoka;s met papa;s en mama;s waren inmiddels binnen. De weging van de judoka;s liep gesmeerd er was niemand te zwaar, zodat om 9.00uur het toernooi na een welkomst woord van secretaris Johan de Groot kon beginnen. Voor de judoka's die voor het eerst meededen werd door de hoofd scheidsrechter Harrie Boersma de nieuwe punten waardering uitgelegd.

Variatie

De aanwezigen kregen mooie wedstrijden te zien zowel staand heup, schouder en beenworpen als grondwerk met een variatie van kanteltechnieken tot houdgrepen waar zo nu en dan iemand zich uit wist te bevrijden. De wedstrijd tafels moesten ook letten op de judoka's die de mooiste worp maakte want daar was een extra prijs aan verbonden. In dit sterke deelnemers veld wisten de Chi-Do judoka's zich kranig te verweren wat uiteindelijk de volgende prijzen opleverde; 1ste plaatsen: Joas Stienstra – Milan Kiemeneij – Benjamin van der Veen. 2de plaats: Jinte Kroese 3de plaatsen: Tim Doedens – Merlijn Poppema – Lourens van der Berg – Melle Niermeijer 4de plaatsen: Stef Schuiling – Alexander Borisov – Marrit Dijkstra – Coen Cnossen – Lars Bultje – Lars Mulder Voor Chi-Do won Melle Niermeijer de prijs voor de mooiste worp. Een mooi toernooi met mooie wedstrijden; wordt volgend jaar dus geprolongeerd.