NorgerLympics Wintereditie biedt vier dagen spektakel

NORG - De NorgerLympics kent dit jaar een wintereditie. Volop activiteiten van 15 t/m 18 februari. Tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang viert Norg eeneigen feestje met de wintereditie van de NorgerLympics.

Uiteraard is de olympische gedachte van toepassing: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen”. Donderdag 15 februari is de kleiworkshop ‘Keramisch Winterlicht Maken’ van 19.00–21.30 uur in Atelier De Rode Schuur, Brinkstraat 1 in Norg. Tijdens de workshop onder leiding van Wilma Wassing (www.wilmawassing.nl) wordt een winterlicht gemaakt. Voor basisschoolkinderen uit de bovenbouw wordt er ’s middags een workshop georganiseerd. Vrijdag 16 februari is er de Olympische Murphy’s Quiz, van 20.30–23.30 uur in Café Zwaneveld. Speciaal voor de NorgerLympics heeft de Murphy’s Quiz bij Café Zwaneveld een Olympisch tintje. Tijdens deze leuke en gevarieerde kennisquiz staan de fotoronde en twee reguliere vragenrondes in het teken van de Olympische Spelen, uiteraard met het accent op de winterspelen. Naast de reguliere teams die normaal gesproken meedoen, leveren ook alle teams die meedoen aan de buurtcompetitie een deelnemer.

Waterpolo

Zaterdag 17 februari volgt een waterpolotoernooi, van 19.00–21.30 uur in het Molenduinbad. Op verzoek van de buurtburgemeesters staat er weer een waterpolotoernooi op het programma. Alle buurten leveren een team van 5 personen, die de onderlinge strijd in het zwembad aangaan. De Norger Zwem- en Poloclub organiseert dit evenement in samenwerking met het Molenduinbad. Er kan ook onder deskundige leiding gratis getraind worden, zaterdag 10, 17 en 24 februari van 17.00 tot 18.00 uur in het Molenduinbad. De Après Ski Party is zaterdag 17 februari, 22.00 uur in Café Zwaneveld. Dansen, feesten en de allerfoutste hits (die eigenlijk best leuk zijn). Zondag 18 februari: een frisse neus en lekker in beweging tijdens de Warme Winter Wandeling. Vertrek om 10.00 uur bij Theehuis de Bosrand, Donderseweg 7. De Bosrand en Staatsbosbeheer tekenen voor deze Warme Winter Wandeling rondom het Noordsche Veld en de Peestermaden. Boswachter Albert Broekman neemt de deelnemers mee tijdens een wandeling van ongeveer 1,5 uur mee. De wandeling start om 10.00 uur bij De Bosrand, na afloop wachten warme choco of glühwein en een kop snert.

Buurtsportdag

Zondag 18 februari is de Buurtsportdag, 13.30–1700 uur in De Brinkhof. Een programma, waaraan 12 buurten en buitendorpen meedoen. De buurtburgemeesters zijn inmiddels druk op zoek naar deelnemers, die gaan meedoen aan biatlon, floorball, klaverjassen, ijsblokken stapelen, sneeuwbal werpen, curling en een stoelendans. Floorball is een soort ijshockey in de sporthal, met een boarding en eenvoudige regels. Floorball is woensdag 7, 14, 21 en 28 februari van 19.00 tot 20.00 uur in de sporthal van de Brinkhof. En tot slot een winters stamppotbuffet. Publiek is welkom, voor kinderen is er ijsblokken stapelen en sneeuwbalwerpen. Voor meer info en aanmelden: Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 0592-613213.