KV Noordenveld niet opgewassen tegen Drachten

RODEN KV - Noordenveld speelde zaterdag de vijfde thuiswedstrijd van dit zaalseizoen in de 1ste klasse KNKV tegen KV Drachten/Van der Wiel in Sportcentrum De Hullen.

De gasten uit Friesland staan in de middenmoot. Noordenveld heeft het erg lastig in deze zware 1 e klasse en staat nog zonder wedstrijdpunten onderaan de ranglijst. De start van de Noordenveld was veelbelovend door 2 snelle scores, maar daarna gaven de oranje tijgers het heft uit handen en konden de groen/zwarte gasten uit Drachten de wedstrijd volledig naar hun hand zetten. Na 2 keer 25 minuten zuivere speeltijd stond er een duidelijke 19-32 eindstand op het scorebord. De wedstrijd begon met enige momenten stilte ter nagedachtenis van de afgelopen woensdag overleden Adri Zwaanswijk. Van 1962-1978 was hij bondscoach van Oranje, waarna hij zich toelegde op het internationaal op de kaart zetten van de korfbalsport. Mede door zijn jarenlange bevlogen inzet wordt de in Nederland ontwikkelde korfbalsport inmiddels in 69 landen gespeeld.

Afstandsscores

Noordenveld begon met twee snelle afstandsscores van Robin van Bolhuis sterk aan de wedstrijd. Na de 2-1 tekende Jasper Lütter van onder de korf de 3-1 aan. Na ingrijpen van de Drachtster coach wisten de verraste Friezen zich snel te herpakken en zetten de gasten de wedstrijd naar hun hand. Het jonge team van trainer/coach Jan-Willem Venekamp had hierop geen antwoord, het samenspel van de oranje tijgers werd slordig en de schoten vielen niet. Drachten daarentegen wist de binnenkant van de korf wél te vinden en zo stond er gaandeweg de eerste helft al een niet meer te overbruggen 4-14 tussenstand op het scorebord. In het 2ste en 3de kwart van de wedstrijd werd er door beide teams om en om gescoord, 12-22. Dit, wat betreft de scores, ogenschijnlijk gelijk opgaande deel van de wedstrijd kreeg geen vervolg. Noordenveld begon steeds gehaaster en onsamenhangender te spelen, de passing was slordig en onder druk van de tegenstander werd er onzuiver geschoten. Drachten bracht een aantal wissels in het veld en wist in de laatste fase van deze ongelijke wedstrijd nog 10 keer te scoren.

Stevig verlies

Noordenveld stelde daar nog zeven treffers tegenover, zodat bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Visscher uit Kampen de eindstand van 19-32 op het elektronische scoreformulier werd ingevuld. Een stevig verlies voor de Mastfomatie van trainer/coach Jan-Willem Venekamp dat zich nu moet zien te herpakken voor de wedstrijd van volgende week. Noordenveld speelt dan om 12.30 uur in het ACLO-sportcentrum in het Groningse Paddepoel tegen de studenten van De Parabool. Scores: Jasper Lütter (5), Sven Stobbe (4), Lianne Bangma (3), Robin van Bolhuis (3), Evelien Tepper (1), Jaap de Boer (1), Elise van Maastrigt (1) en Anna de Boer (1).