Onvoldoende schotkracht KV Noordenveld tegen De Parabool

RODEN KV - Noordenveld in Groningen speelde zaterdag tegen de studenten van De Parabool.

De Parabool stond na 10 wedstrijden in deze sterke 1ste KNKV-klasse met 4 punten voorlaatste op de ranglijst. De jonge Mastformatie van trainer/coach Jan Willem Venekamp stond nog puntloos onderaan. Ondanks veel inzet en strijd moesten de oranje tijgers in dit degradatieduel hun meerdere erkennen in de studenten. Na 2 keer 25 minuten zuivere speeltijd stond er een duidelijke 31-15 eindstand op het scorebord in het ACLO-sportcentrum in het Groningse Paddepoel.

Fysiek

Na de eerste 2 treffers van de in het paars spelende Groningers brachten de oranje tijgers door een score van Elise van Maastrigt de marge terug tot 1 treffer. Vervolgens liep de thuisploeg uit naar 6-1, waarna Jasper Lütter en Sven Stobbe het verschil wisten terug te brengen naar 6-3. Met sterk fysiek spel onder de korven wist de Parabool de thuisploeg gaandeweg de eerste helft op een grote voorsprong te zetten: 12-4. In het laatste deel voor de rust scoorden Robin van Bolhuis en Anna de Boer nog een keer voor de Mastformatie en wisten de studenten nog 6 keer de binnenkant van de korf te vinden. Rust: 18-6. De eerste treffer na de rust was weer voor de thuisploeg, waarna Evelien Tepper de 7de Noordenveldtreffer op het scorebord zette. Ondanks hun verdienstelijke inzet en strijd moesten de Rôners hun meerdere erkennen in de Groninger studenten. Voor de jonge Mastformatie een leerzame wedstrijd hoe te reageren op een tegenstander die fysiek sterk is onder de korf. Noordenveld wist de rust in de aanvallen te bewaren, maar helaas liet de schotkracht te wensen over. En zo stond er halverwege de 2 e helft een onoverbrugbare 24-8 stand op het scorebord.

Prachtige treffer

In het laatste kwart wisten beide ploegen elk nog 7 keer de binnenkant van de korf te vinden, waarbij de prachtige laatste treffer van Evelien Tepper niet onvermeld mag blijven. Zaterdag 10 februari speelt Noordenveld in Sportcentrum De Hullen de voorlaatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen kv CSL uit Britsum. Deze wedstrijd begint om 20.40 uur en wordt om 19.10 uur voorafgegaan door de wedstrijd van het 2de team tegen kc ASVD 3 uit Dronten. Scores: Jasper Lütter (3), Sven Stobbe (2), Robin van Bolhuis (2), Anna de Boer (2), Evelien Tepper (2), Lianne Bangma (2), Elise van Maastrigt (1) en Jaap de Boer (1).