Buurtzorg Roden viert 5-jarig jubileum

NIEUW-RODEN - In het dorpshuis van Nieuw Roden waar Buurtzorg kantoor houdt, vierde het thuiszorgteam met hun gasten vrijdag het eerste lustrum van Buurtzorg Roden e.o.

In het blauw/wit versierde dorpshuis van Nieuw-Roden werden zo’n 60 gasten welkom geheten door het zorgteam van Buurtzorg en voorzien van koffie met gebak. Tijdens de koffie zette het zorgteam een parodie in van het alom bekende lied; “ja zuster, nee zuster”, waarbij het refrein door de aanwezigen uit volle borst werd meegezongen. Tot verrassing van iedereen kwam Buurtzorg-zuster Ineke, verkleed, achter een rollator binnen gewandeld. Zij bracht een hilarische act over de Buurtzorg-zuster op leeftijd. In het verlengde hiervan had de feestcommissie, bestaand uit een drietal medewerkers van Buurtzorg, met hulp van een aantal cliënten een film gemaakt. Hierbij hadden ze gebruik gemaakt van de hulpmiddelen van de cliënten, waardoor het een gezamenlijk project is geworden.

Film

Bij het vertoon van de film was het een feest van herkenning en werd er door iedereen volop gelachen. De middag werd afgesloten met een tombola, waarbij de lootjes werden getrokken door de allereerste cliënt die zich 5 jaar geleden bij Buurtzorg Roden aanmeldde. Tijdens dit jubileumfeest van Buurtzorg Roden, werd duidelijk hoe het zorgteam en de cliënten met elkaar omgaan. Uit de lovende woorden, vele bloemen en presentjes bleek de waardering voor het zorgteam. Buurtzorg Roden is gestart vanuit vijf medewerkers en in de afgelopen jaren uitgegroeid naar een voltallig zorgteam van tien medewerkers. ‘Meer zullen het er ook niet worden, we willen klein blijven zodat onze cliënten steeds dezelfde gezichten zien en we de zorg goed kunnen waarborgen, aldus een zorgteam medewerker van het eerste uur. ‘Eerst buurten en dan zorgen’, is daarom een passend credo en zorgde voor een warm en gezellig samenzijn van cliënten, familie en medewerkers van Buurtzorg Roden e.o. Wie verzorging en/of verpleging nodig heeft, kan contact opnemen met het zorgteam van Buurtzorg Roden; 06-12345619 of roden@buurtzorgnederland.com