Actie Rotary tegen vossen op Nienoord

RODEN/LEEK - Rotaryclub Roden-Leek verkoopt zondag 16 december op Kerstmarkt Nienoord producten om geld in te zamelen om de dieren in de stal van het hertenkamp van Landgoed Nienoord te beschermen tegen de vossen.

Er zullen weinig inwoners van Leek zijn die nog nooit de hertjes in het Hertenkamp tegenover Borg Nienoord gevoerd hebben. Behalve damherten en reeën worden er in het hertenkamp ook konijnen, pauwen, kalkoenen en parelhoenders gehouden.

Oud-Roners Mike en Ria van der Most van Landgoedboerderij Oosterheerdt verzorgen de dieren in het hertenkamp sinds 2017. Zij treffen regelmatig dode dieren aan: “Op landgoed Nienoord leven ook vossen. ’s Nachts dringen ze het hertenkamp binnen en vallen de kleinere dieren aan. We willen graag een elektrisch deurtje om de stal ‘s nachts af te kunnen sluiten. Om dit te kunnen bekostigen hebben we hulp gevraagd aan Rotaryclub Roden-Leek.”

Leven in de stal

Fernande Riemens is lid van Rotaryclub Roden-Leek: “Familie Van der Most kwam bij ons om te vragen of wij iets voor het hertenkamp kunnen betekenen. Dat doen we natuurlijk erg graag! We hebben een kraam op de kerstmarkt op zondag 16 december op het terrein van Borg Nienoord. We verkopen leuke producten. Van de opbrengst plaatsen we zonnecellen op het dak van het dierenverblijf.”

„De zonnecellen zijn nodig, want er is geen elektriciteit in het hertenkamp. Dus die zonnecellen leveren de duurzame stroom waardoor een deurtje ’s nachts de stal automatisch afsluit. Hierdoor kunnen de dieren veilig binnen zitten . We roepen iedereen op om de dieren in het hertenkamp te steunen door iets bij ons te kopen! En hoe toepasselijk dat we juist met Kerst met z’n allen de dieren in de Stal van Nienoord kunnen helpen!” De kraam is te vinden op Kerstmarkt Nienoord, zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur op het terrein van borg Nienoord.