Jumping Five zoekt jeugdig talent

PEIZE - Gelet op de sportieve prestaties gaat het basketbalvereniging Jumping Five al een aantal aaneengesloten jaren voor de wind.

De ontwikkeling van het ledental is wel een gegeven waar de club graag verandering in ziet. Het blijft structureel moeilijk om jeugd aan te trekken en te binden. Of die verandering er snel komt valt te bezien legt Jumping Five-secretaris Wendy Heijkens uit. ,,Qua senioren zijn we goed vertegenwoordigd en zij doen het sportief gezien ook uitstekend. Ons eerste team is twee jaar op rij kampioen geworden in de eerste klasse en speelt op dit moment in de eerste klasse. Ze zagen af van promotie naar de tweede divisie met meer landelijke wedstrijden en dus ook langere reistijden.”

,,Ons tweede team speelt momenteel in de derde klasse en op dat niveau doen ook zij het goed. Beide teams werden onlangs nog voorzien van nieuwe kleding, dus over deze afdeling binnen onze club maken we ons absoluut geen zorgen. Bij onze jeugd zien we een heel ander beeld en hoewel we er veel aan gedaan hebben om basketbal voor kinderen laagdrempelig en toegankelijk te maken, zien we dit in de groei nog niet terug.’’

Clinics

Naast het feit dat Jumping Five er veel aan gedaan heeft om basketbal aantrekkelijk te maken met het aanbieden van activiteiten op de activiteitenkalender, clinics op basisscholen en de aanwezigheid op de Peizer Jaarmarkt, is er ondertussen weinig veranderd. Hagenauw heeft daarvoor ook een verklaring.

,,Als je met basketbal begint moet je acht jaar zijn, terwijl de leeftijdsgrens voor andere sporten beduidend lager ligt. Daarnaast is het zo dat je tien spelers nodig hebt om een team te vormen. Als de belangstelling om diverse redenen al niet groot is, is het idee van nieuwe teamvorming voor ons in deze tijd helemaal een lastig verhaal. Dit neemt overigens niet weg dat iedereen bij ons van harte welkom is en blijft, maar we blijven binnen de club toch hopen op betere tijden, want de jeugd heeft uiteindelijk toch de toekomst.’’

Basketbalvereniging Jumping Five staat voor leuk en sportief sporten voor jong en oud. Met leden tussen de 7 en 60 plus biedt de vereniging voor ieder wat wils. Of je nu graag fanatiek mee wil doen met de competitie of gewoon graag 1 tot 2 keer per week vrijblijvend wil komen sporten. Het kan allemaal bij Jumping Five Neem voor meer informatie een kijkje op www.jumpingfive.nl.