Levende kerststal in Onlanderij

REGIO - Voor het derde jaar op rij heeft Natuurmonumenten van 15 tot en met 26 december ‘de levende kerststal’ op De Onlanderij aan de Madijk in Eelderwolde.

Naast koeien, schapen en ezels is er dit jaar iets nieuws. Een bijzondere kerstshow vol met spektakel: ‘De Grote Boswachter Show’! Boswachter Bart Zwiers is enthousiast: ‘we zijn druk met de voorbereidingen bezig. Het wordt een ‘Freek Vonk-achtige’ show vol met spannende avonturen van de boswachter, wilde dieren en veel spektakel. Echt leuk voor kinderen van alle leeftijden, ook (groot)ouders steken er vast nog wat op’.

‘Natuurlijk hebben we net als vorig jaar weer ezels, koeien, schapen en geitjes in de stal staan. Samen met onze vrijwilligers toveren we de hele Onlanderij om in een ouderwets gezellig kersttafereel met mooi opgetuigde kerstbomen en gezellig brandende vuurkorven. Binnen kun je genieten van een lekker kopje warme chocolademelk met allerlei biologisch lekkers van De Onlanderij! Op Tweede Kerstdag komen Jozef, Maria en de drie wijzen in levende lijve naar de stal en maken het plaatje compleet’ zo besluit Zwiers.

Speurtocht

Boswachter Bart heeft ook een bijzondere speurtocht uitgezet in de stal van De Onlanderij. Deze kun je van 15 december tot en met 26 december zelfstandig doen. Als je alle verstopte ‘dieren’ vindt, mag je de speurtocht inleveren in het ‘boswachter Bart schuurtje’.

De boswachter trekt aan het einde van de kerstperiode uit de juiste inzendingen tien prijswinnaars. Reserveren kan via www.natuurmonumenten.nl. (2,50 euro per kind). OERRR leden hebben gratis toegang, maar reserveren is gewenst. De Grote Boswachter Show is op 16 en 23 december. Met het ticket heb je automatisch ook toegang tot de levende kerststal. De toegang tot alleen de levende kerststal bedraagt 1 euro. Voor leden van Natuurmonumenten en OERRR gratis.

De horeca op De Onlanderij is gedurende de kerstperiode zoals gewoonlijk geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Daarnaast zijn gasten welkom op beide kerstdagen van 10.00 - 17.00 uur.