Uitgelezen

In de column Uitgelezen vertelt een vrijwilliger van de Roderboekenmarkt iets over haar/zijn uitgelezen boek als “opstapje” naar de Roderboekenmarkt.

Naam: Ans Klarenbeek. Sinds een jaar ben ik met pensioen. Ik ben jaren vakdocent lichamelijke opvoeding geweest. De laatste jaren werkte ik voornamelijk als zorg coördinator op een middelbare school.

Wat is uw favoriete boek?

Ik heb geen favoriet boek. Wel hou ik al twintig jaar in een boekje bij, welke boeken ik gelezen heb en ik beoordeel de boeken met een cijfer. Daar zijn regelmatig boeken bij die ik een 9 of zelfs hoger heb gegeven. Een voorbeeld van een boek dat van mij een hoge beoordeling kreeg is Tonio van A.F. Th. van der Heijden.

Wat raakt u in dat boek?

Ik wil daar niet heel erg veel over kwijt maar in het boek Tonio spelen zich dingen af die heel erg raken aan mijn eigen persoonlijke leven.

Wanneer leest u?

Ik lees veel in de avond. In de winter vind ik het ook heerlijk om in de middag met een boek en een kop thee voor de kachel te gaan zitten lezen.

Heeft u een favoriet genre?

Momenteel lees ik veel boeken over Rusland en met name over de periode van Stalin. Dit heeft te maken met de reis die ik afgelopen zomer maakte met de Trans-Mongolië expres. Die treinreis gaat van Moskou naar Beijing.

Heeft u een favoriete schrijver?

Jan Brokken en A.F. Th. van der Heijden zijn twee van mijn favoriete schrijvers.

Koopt u veel boeken? Nieuw, of ook gebruikt?

Ik heb veel boeken gekocht maar ik heb inmiddels zoveel boeken verzameld dat het niet meer past. Boeken wegdoen kan ik niet zo goed, ik probeer nu zoveel mogelijk boeken te lenen bij de bibliotheek.

Wat is uw rol als vrijwilliger bij de Roderboekenmarkt?

Nu ik met pensioen ben heb ik meer tijd gekregen en ben ik voor het eerste jaar sorteerder op de Roderboekenmarkt, als boekenliefhebber is het geweldig om te doen.