Mensinge: prachtig decor voor de Kerst

Roden - Museum Havezate Mensinge staat er van zaterdag 15 t/m donderdag 27 december weer op zijn paasbest bij. En dat in het kader van de kersttentoonstelling.

Ontelbare lampjes, schitterende bloemdecoraties en handgeschilderde iconen brengen het hele museum in een romantische wintersfeer. Lekkernijen uit de keuken completeren het geheel.

Iconenschilders Silouan-Ronald Medema en Micheline-Anna van Dijk tonen paneelschilderingen van religieuze figuren zoals Jezus en de maagd Maria. De iconen zijn ‘geschreven’ volgens de Prosopon techniek, geïnspireerd op de Byzantijnse en vroeg Russische icoonschilderkunst.

De kamers van de havezate zijn opgeluisterd door Groei & Bloei uit Roden, Bloem & Cadeau boetiek Anniek uit Norg, Flowers & Living uit Noordlaren en De Hôfpleats uit Boelenslaan. Vier verschillende bloemisten met elk een eigen stijl. Tuin en havezate zijn sfeervol verlicht en versierd met bloemdecoraties door Hoveniers & Groencentrum Ilex uit Leutingewolde.

De keuken van het museum wordt ingericht door culinair historicus Carolina Verhoeven. Meer informatie: info@mensinge.nl , www.mensinge.nl (Foto's Germ Geersing.)