Kans op kunstwerk bij Salon XX van Verkuno

Roden - Salon XX is bomvol met kunst en bezoekers. Net als vroeger in Parijs zijn de wanden van K38 van boven tot onder vol kunst.

Salon XX is bomvol met kunst en bezoekers. Net als vroeger in Parijs zijn de wanden van K38 van boven tot onder vol kunst.

Peter Dijk verrichtte namens Verkuno de opening, waarbij hij tevens het nieuwe Verkunoboek presenteerde. Tijdens de expositie kunnen de bezoekers dat fotoboek inkijken en zo informatie over een kunstenaar opzoeken.

Op de expositie zijn 240 werken te zien. Daarvan zijn er 26 door de kunstenaars beschikbaar gesteld voor de verloting. Iedere bezoeker kan een kaart invullen met zijn of haar keus uit die 26. Zondag 30 december om 16 00 uur zal in K38 notaris Bert Rijks van Notariskantoor VelemaRijks in Roden de trekking verrichten en de winnaar bekend maken.

De reacties van bezoekers zijn divers. Twee jongedames die een discussie voerden over hun keuze, echtparen in overleg. Voor de nieuwe leden is het voor de eerste keer dat zij samen met hun collegae exposeren. Linda van Huffelen was positief verrast door het hoge niveau en de verscheidenheid van al het werk.

Warm

Voor Wilhelmina Zoutewelle was het een oude wens om lid te worden van Verkuno. Nu is zij lid en zij vindt dat er best veel bij komt kijken. Zo heeft ze voor deze Salon meegeholpen met de organisatie en bij het inrichten. Zij geeft aan: ‘De Salon is een warme, boeiende expositie, waar ik me een onderdeel van voel.’ Voor Annet Raben was meer exposeren in de eigen omgeving een wens. Dat is zeker gelukt nu haar grote kleurrijke schilderijen op de Salon hangen. Volgens haar ervaar je op de Salon de kracht van de meervoud; de kunstwerken versterken elkaar.

De opening werd extra feestelijk door de bekendmaking dat K38 door de gemeente Noordenveld is genomineerd om mee te dingen naar de landelijke wedstrijd voor het meest spraakmakende vrijwilligersproject (in
de categorie cultuur). Stemmen kan via www.vrijwilligersprijzen.nl