KTP Nieuw Roden prolongeert koppositie

NIEUW-RODEN - De koploper in de eredivisie zaal voor vrouwen KTP Nieuw-Roden speelde deze avond tegen de nummer laatst op de ranglijst Exstudiantes Zwolle/ Cycloon.

Zwolle leunde in het begin een beetje achteruit en liet KTP komen. De eerste kansjes waren voor Zwolle, vanaf een meter of zeven werd Joukje op de proef gesteld. KTP was bij de eerste echte kans in de 9de minuut gelijk dodelijk, bij een corner werd Amber Bandringa centraal aangespeeld. Amber legde terug op Mariël Miedema die ongelofelijk hard uithaalde voor een alles verwoestend schot: 1 - 0.

KTP wilde nu gelijk de wedstrijd beslissen, nog geen twee minuten later een flitsende combinatie tussen Nikkie Bosman en aanvoerster Grytsje van den Berg. In een snelle een twee kwam Grytsje vrij voor het doel, de uithaal was effectief: 2 - 0.

Omschakeling

Voor de tweede helft stond KTP al klaar, maar Zwolle liet op zich wachten en moest door de scheidsrechter uit de kleedkamer gehaald worden. Zwolle kreeg ook nu wel weer z'n kansen, maar KTP was gevaarlijk met een aantal schoten uit de omschakeling. In de negende minuut veroverde Martine Kooiker op rechts de bal op de laatste verdedigster van Zwolle. Over rechts sprintte ze op de keepster van Zwolle af, oog in oog met de keepster van Zwolle legde ze de bal af op Femke Mulder. Met een gestrekt lichaam wist Femke de bal in het lege doel te werken voor een 3 - 0 voorsprong. Amber wist later vanaf links Martine bij de tweede paal te bereiken, met haar doelpunt werd de stand op het scorebord daarmee opgevoerd naar 4 - 0.

In de laatste fase van de wedstrijd wist Zwolle dan toch te scoren, maar pijnlijk genoeg was dat in het eigen doel op een voorzet van Nancy Loth. KTP prolongeert de koppositie op de ranglijst.