Lijsttrekkersdebat ‘Wonen’ in Nieuw-Roden

NIEUW-RODEN - Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur organiseren AH WOON en MEVM op donderdagavond 22 februari het lijsttrekkersdebat ‘Wonen zal mij een zorg zijn’ in de gemeente Noordenveld.

In Nieuw-Roden gaan lijsttrekkers dieper in op hun plannen wat betreft huren. Wat vinden de lijsttrekkers van de wachtlijsten voor huurders? Hoe kijken zij aan tegen het energieneutraal maken van de woningen? En moet er een woonlastenquote komen? AH WOON en MEVM organiseren het lijsttrekkersdebat omdat zij huurders een stem willen geven. Zo’n 25 procent van de kiesgerechtigden is namelijk huurder. Het lijsttrekkersdebat wordt geleid door Marianne Hilbolling (consulent Woonbond) en Maarten Groen (senior adviseur bij Woonbond Kennis- en Adviescentrum). Centraal in het debat staat het Drents Huurdersmanifest, dat alle Drentse huurdersbelangenorganisaties onlangs opstelden. Uit het huurdersmanifest zijn diverse stellingen opgesteld, die zowel de lijsttrekkers als het publiek voorgeschoteld krijgen.

Lijsttrekkers

Alle partijen hebben toegezegd aanwezig te zijn. De meeste partijen vaardigen hun lijsttrekkers af. Aanwezig tijdens het debat zijn Gerard Willenborg (CDA), Menne Kamminga (CU), Marjolein Bos (D66, nummer 2 op de lijst), Henk Kosters (Gemeentebelangen), Bertus-Jan Epema (GroenLinks) Harry Waals (LGN, nummer 3 op de lijst), Alex Wekema (PvdA) en Robert Meijer (VVD). Het lijsttrekkersdebat begint donderdagavond 22 februari om 20.00 uur en vindt plaats in Dörpshuus NijRoon in Nieuw-Roden. Iedere geïnteresseerde is welkom. Eerder vond er al een lijsttrekkersdebat plaats in de gemeente Aa en Hunze. Op 14 maart vindt er nog een debat plaats, namelijk in de gemeente Tynaarlo (Onder de Linden in Vries).