Cheque voor aanpassing en herinrichting Gevangenismuseum

VEENHUIZEN - Het Gevangenismuseum heeft tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij de cheque ontvangen.

Op het gala maakte de loterij bekend dat zij een recordopbrengst van 74,8 miljoen euro kan verdelen onder 78 culturele organisaties. Het Gevangenismuseum is er daar één van. Het museum gaat het geld gebruiken voor de aanpassing en herinrichting van het museum. Directeur Peter Sluiter: “Je kunt dit zien als een doorbraak. We hebben nu tweederde van de externe gelden bijeen die als voorwaarde zijn gesteld om in aanmerking te komen voor een bijdrage van de provincie Drenthe."

Zuidvleugel

"De zuidvleugel van het carrégebouw, waar nu kantoren en een depot zijn gehuisvest, willen we benutten als expositieruimte. Daarmee komt er 550 vierkante meter publieksruimte bij", aldus Sluiter. In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar dankzij haar deelnemers ruim 74,8 miljoen euro schenken aan 78 musea en andere culturele instellingen in heel Nederland. Dat is bijna 8 miljoen euro meer dan vorig jaar. Deze bijdrage, bijeengebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij, gaat direct naar het behoud van cultuur en cultureel erfgoed in Nederland.