Verdachten van woninginbraak na achtervolging in Roden aangehouden

RODEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 18-jarige inwoner van Apeldoorn en een 20-jarige inwoner van Roden aangehouden op verdenking van een woninginbraak.

Het duo werd overgebracht naar het politiebureau. Het woninginbrakenteam van de politie onderzoekt of de twee verdachten ook in verband gebracht kunnen worden voor eerdere woninginbraken in Roden en omgeving. Vanwege een toename van het aantal woninginbraken in Roden en omgeving surveilleerde de politie extra, zo ook afgelopen nacht. De twee inzittenden van een auto vielen op. Eén van hen kwam aanlopen en gooide een tas in de auto. Vervolgens gingen de twee er vandoor. Agenten besloten om de bestuurder een stopteken te geven. De passagier stapte direct uit en zette het op een rennen. Na een achtervolging kon deze man, een 20-jarige inwoner van Roden, in de Oudgenoegstraat worden aangehouden.

Politiehond

De 18-jarige bestuurder uit Apeldoorn werd in de Wijnbergstraat gesnapt. De agenten hebben de omgeving afgezocht, daarbij werd ook een politiehond ingezet. Ze vonden onder meer inbrekersgereedschap, bivakmutsen en handschoenen, vermoedelijk tijdens de vluchtpoging door de verdachte achtergelaten. Daarnaast gingen agenten op zoek naar een woning waar was ingebroken. Uiteindelijk vonden ze die aan het Speenkruid. De bewoners moeten nog aangifte doen. De auto van de verdachten en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.