Certificaten “Klik & Tik” in Norg

NORG - Een groep dames kreeg onlangs het certificaat uitgereikt van de cursus Klik & Tik. Dit is een beginnerscursus voor het omgaan met de computer.

Deze cursus, georganiseerd door de bibliotheek, werd op vijf maandagochtenden gegeven in de Brinkhof in Norg. Zoals we ondertussen wel hebben ervaren krijgen we steeds meer te maken met de computer. Het internet wordt daarbij steeds belangrijker. Wil je iets kopen en bestellen, wil je informatie krijgen, of een vakantie boeken, je bankzaken via internet regelen. Steeds vaker heb je daarbij de computer, laptop of tablet nodig. Klik & Tik is een gratis cursus die wordt georganiseerd door de bibliotheek. De cursus wordt belangeloos gegeven door docenten die ervaring hebben in het geven van dit soort cursussen. Je leert eerst omgaan met de laptop of tablet . Hoe werkt zo’n apparaat. Hoe zet je hem aan en uit. Hoe log je in en hoe typ je een Hoofdletter of leestekens. Hoe kom je op internet via Wifi. Hoe overwin je de angst om knoppen aan te raken. Vele vragen die mensen weerhouden om met de computer aan de slag te gaan.

Ervaring

De ene cursist heeft wat meer ervaring dan de ander, maar iedereen wordt bijgestaan op zijn eigen niveau. Na vijf dagdelen van twee uur blijkt tot nu toe, dat iedereen enthousiast is over hetgeen ze geleerd hebben, mede dankzij het gratis lesboek dat wordt verstrekt. Inschrijven voor deze cursus kan bij de Bibliotheek. Op de foto van links naar rechts Rob Schaank (docent); J. Dijkstra; D. Dekker; D. Hartlief; D. Hingstman; S. Bijma; L. Remmelink; J. Wiering; J.Hartlief; Roel van Genne (docent). L. Keun staat niet op de foto.