WandelReden in Norg start op 22 maart

NORG - Beweegdorp Norg heeft, samen met de afdeling Norg van het IVN en diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg, een fantastisch wandelprogramma opgezet, waarbij we op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.

WandelReden richt zich op alle mensen uit de gemeente Noordenveld, die een chronisch gezondheidsprobleem hebben (zowel psychisch als fysiek), mensen die willen herstellen / moeten revalideren na een operatie of ziekte, mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan nieuwe sociale contacten en mensen die, om wat voor reden dan ook, een ‘stok achter de deur’ nodig hebben om in beweging te komen. Want wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. Alle deelnemers worden aan het begin en het einde van het programma getest, de eerste testen zijn gepland op 29 maart. Vanaf 5 april gaan we 12 weken lang op donderdagmiddag aan de wandel. De ene week staat Biowalking van het IVN op het programma, waarbij je op pad gaat met een natuurgids, de andere week gaan we Sportief Wandelen, waarbij je gaat werken aan conditie, kracht en techniek.

Wandelend spreekuur

Wat WandelReden zo uniek maakt is het wandelend spreekuur! Tijdens Biowalking zullen bij toerbeurt de huisartsen en/of praktijkondersteuners meelopen. Een diëtist en een fysiotherapeut lopen mee met de sportieve wandeling. Onderweg kun je bij ze terecht met al je vragen, zonder dat je daarvoor een afspraak in de praktijk hoeft te maken. Ben je diabetespatiënt, dan meten we vóór en ná de wandeling de bloedsuikerspiegel. Indien er behoefte aan is, kunnen we ook de bloeddruk van de deelnemers meten. Zo zie je meteen welk effect bewegen in de natuur op je lichaam heeft. Er is een informatiemiddag op donderdag 22 maart in De Brinkhof in Norg, aanvang 13.00 uur. Huisarts Tineke Heijstra vertelt waarom bewegen zo belangrijk is, je krijgt een uitgebreide toelichting op het programma en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor meer informatie: Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of bel 0592-613213.