Van Peize naar Pizzaland: bladblazer

ARCEVIA - Begin februari konden we zeggen dat we al weer buiten konden lunchen. We dachten de winter al weer achter de rug te hebben. De helleborussen bloeiden al weer volop. Daar sloegen we de plank toch behoorlijk mis.

Zondag 25 februari begon het te sneeuwen. Dit was ook aangekondigd, en daarom hebben we de auto, toen er een laagje kwam te liggen direct bij de straat gezet. Oprijlaan is toch zo’n 400 meter. En deze wordt niet schoongehouden door de gemeente. Een veel grotere zorg was onze safaritent. Deze tent is NIET winterhard, en had eigenlijk moeten worden afgebroken in de herfst. Maar zoveel sneeuw als vorig jaar zou er toch wel niet weer komen. 'Deskundigen'hier in de buurt vertelden ons dat zoiets eens in de 12 jaar voorkwam. Dan zitten wij waarschijnlijk aan het eind van de vorige periode en het begin van de nieuwe periode. Grrrrr. Alsnog afbreken was geen optie, dus sneeuwvrij houden was het devies. Daarmee zijn dezelfde dag nog begonnen, maar omdat het door bleef sneeuwen, moesten we dat om de drie uur doen.

Tuinslang

Lammert had bedacht om dat met de tuinslang te doen. Dat lukte wel een poosje als er niet te veel op lag, maar het ging op enig moment zo hard dat je met die slang alleen maar een hele dikke laag prut veroorzaakte op de tent. Daarna met een trekker met lange stok hebben we het een aantal keren eraf kunnen halen. Maandag bedachten we dat het misschien ook wel met de bladblazer zou willen. Dit ging redelijk als de laag niet te dik was. Trapje op, trekker mee, bladblazer mee, loswoelen en blazen. Stond je soms zelf wel in een sneeuwstorm, maar dat mocht de pret niet drukken. En dit om de drie uur. Dag en nacht. Vanaf zondagavond. Tot de laatste keer donderdagmorgen 1 maart. Totaal is er 70 cm sneeuw gevallen. Je kunt wel zeggen dat we beiden daarna helemaal aan het eind van ons latijn waren, maar we hebben de tent er door gesleept. Dat geeft dan wel weer heel veel voldoening. Dit verhaal begint eigenlijk dus aan het eind van de maand, maar dit hield ons zo bezig. In de dagen daarvoor hebben we lekker relaxt onze dingen in en om huis kunnen doen, en daar gaan we volgende week ook weer lekker mee verder. U hoort weer van ons begin april. Ciao, Alie Akker en Lammert Kosters www.campingsensazione.com