Natalie Straatman-Jeuring directeur Theater de Winsinghhof

RODEN - Natalie Straatman-Jeuring begint per 1 mei 2018 als nieuwe directeur van Theater de Winsinghhof in Roden. Zij is opvolger van Nina Hiddema, die sinds juni 2017 als interim- manager werkzaam is. Dit heeft het interim-bestuur van Theater de Winsinghhof besloten.

Natalie Straatman-Jeuring (45) woont in Groningen en heeft ruime ervaring opgedaan als cultureel ondernemer. Ze begon haar loopbaan als Hoofd Horeca bij Festival Noorderzon, waarna ze vijf jaar Hoofd Voorgebouw was van de Stadsschouwburg in Groningen. Sinds 2006 heeft ze gewerkt als bedrijfsleider bij Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, Hoofd Horeca bij Poppodium Simplon in Groningen en Commercieel Manager bij Theater & Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen. Vervolgens was ze negen jaar directeur van Kunstenschool ZG Stadskanaal/Westerwolde. In 2014 leidde ze bij Kunstenschool ZG succesvol een grote reorganisatie die destijds waren ingezet door gemeentelijke bezuinigingen. Onder haar leiding is Kunstenschool ZG nu een toekomstbestendig kunstencentrum, dat vertrouwen geniet van de politiek. Naast haar directeurschap voor de Winsinghhof blijft ze commissielid van de Provinciale Adviescommissie Cultuur Drenthe. Natalie Straatman-Jeuring is blij met haar benoeming. “Niet alleen ben ik toe aan een volgende stap in mijn werkzame leven, maar directeur te mogen zijn van het theater en cinema Roden vormt voor mij een prachtige uitdaging. Ik zet mij graag in om Theater de Winsinghhof verder te ontwikkelen en een mooie toekomst te geven.”

Oude liefde

De nieuwe directeur van Theater de Winsinghhof heeft altijd binnen de sector Kunst & Cultuur gewerkt. “Het theater is mijn grote, oude liefde. De plek waar kunstenaars elkaar treffen en waar de magie bestaat van ‘licht uit, spot aan’.” Als staflid bij diverse culturele organisaties heeft ze veel samengewerkt met verschillende afdelingen om voorstellingen optimaal tot hun recht te laten komen voor zowel artiest als publiek. “Van ontvangst tot techniek, van kaartverkoop tot na borrel; alle aspecten zijn even belangrijk voor het welslagen van een middag of avond.” Folkert Bangma (voorzitter bestuur) is enorm verheugd met de komst van Natalie Straatman-Jeuring. Het bestuur geeft haar alle vertrouwen en is er van overtuigd dat de toekomst van het theater bij haar in goede handen is. Natalie Straatman-Jeuring neemt op 1 mei het stokje over van Nina Hiddema. Tijdens de Presentatieavond van het nieuwe theaterseizoen 2018/2019 op woensdag 18 april zal de nieuwe directeur zichzelf presenteren aan het publiek.