KTP klopt Drs. Vijfje; tweede team wint KNVB-beker

NIEUW-RODEN - KTP Nieuw-Roden kan de eerste plaats in de eredivisie vrijwel niet meer ontgaan. In Groningen werden de studentes van Drs. Vijfje met 0-2 verslagen.

De eindstand was halverwege al bereikt. Aanvankelijk was Drs. Vijfje beter, maar in de laatste vijf minuten van de eerste helft sloegen de Drentse bezoekers via Amber Bandringa en Larissa Nijland toe: 0-2. Na de pauze bleven de gasten simpel overeind. Met nog drie duels voor de boeg heeft de formatie van Andy de Jong en Wiebe Kooiker acht punten meer dan nummer twee Pernis. De beste vier van de eindstand plaatsen zich voor de play-offs. Op Goede Vrijdag (30 maart) volgt in Almere de landelijke bekerfinale Nieuw Roden-Pernis.

Bekerwinnaar

KTP Nieuw-Roden 2 boekte een prachtig succes door in het hol van de leeuw de KNVB-beker in het District Noord te winnen. Drachtster Boys VR 2 werd op Friese bodem namelijk met 4-1 verslagen. Keepster Sanne van Steenwijk kon niet voorkomen dat de Drachtster dames de leiding namen: 1-0. Met twee goals draaide de vaak ongrijpbare Amber van der Donk de rollen nog voor rust om: 1-2. Na de pauze kan ze nog twee keer juichen (1-4). Bij de laatste treffer was het Drachtster doel verlaten, omdat de opponent inmiddels met een vliegende keeper speelde. Defensief gaf Nieuw Roden 2 geen krimp. Als beloning mag volgend seizoen aan de landelijke bekerstrijd worden deelgenomen.