Zaalcompetitieslot Noordenveld–kampioen Heerenveen: 11-30

NORG KV - Noordenveld speelde zaterdag in Norg de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen in de 1ste klasse KNKV tegen kampioen Heerenveen.

De Friezen zijn met overmacht kampioen geworden. Noordenveld heeft het erg lastig gehad in deze loodzware 1ste klasse en is zonder wedstrijdpunten onderaan de ranglijst geëindigd. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden de kampioenen door aanvoerder Lianne Bangma namens Noordenveld in de bloemen gezet en gefeliciteerd. De twee klassen verschil tussen Heerenveen en Noordenveld werd na 2 keer 25 minuten zuivere speeltijd bepaald door de eindstand : 11-30. Omdat de eigen thuishal van Noordenveld, Sportcentrum De Hullen, dit weekend was bezet door een groot turngala werd deze laatste zaalwedstrijd gespeeld in De Brinkhof in Norg. Nadat de Friezen de score hadden geopend, trok Lianne Bangma met een afstandsschot de score gelijk. Jasper Lütter zorgde met een benutte strafworp vervolgens voor de eerste en laatste voorsprong van de thuisploeg. Na twee voltreffers van Heerenveen tekende Sven Stobbe van afstand de gelijkmaker aan. Na de 3-4 bracht Anna de Boer de ploegen nog één keer naast elkaar.

Gewijzigd

In het tweede deel van de eerste helft liep de Friese kampioen langzaam maar zeker weg bij het team van trainer/coaches Jan Willem Venekamp en Jacco Thijen, dat door een aantal blessures in een gewijzigde samenstelling speelde. Het rustsignaal klonk bij een 8-14 voorsprong voor Heerenveen. De tweede helft laat zich kort maar bondig samenvatten in een eenzijdig scoreverloop tussen een weinig strijdvaardige degradant en een kampioen die af en toe nog een aantal fraaie staaltjes korfbal liet zien. Noordenveld wist na de rust nog maar 3 keer de binnenkant van de korf te vinden, terwijl Heerenveen het vizier veel scherper had afgesteld en nog 16 keer wist te scoren. Zodoende stond er bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marco Zwiers een afgetekende 11-30 eindstand op het scorebord. Heerenveen kan het komende zaalseizoen zijn krachten meten met wat meer gelijkwaardige tegenstanders in de Overgangsklasse en voor Noordenveld geldt hetzelfde in de 2de klasse. Maar er gebeurde deze avond meer in De Brinkhof. De tweede selectie moest na een sterke 1ste helft en na een 10-10 ruststand de zege laten aan Flamingo’s 2 uit Buitenpost. Daarmee is ook Noordenveld 2 onderaan de ranglijst geëindigd.

Kampioen

Noordenveld 3 daarentegen wist na een afgetekende 13-20 overwinning in Assen tegen AVO 4 het kampioenschap te behalen. Bij terugkomst in Norg werden de kampioenen na de wedstrijd van het eerste door het bestuur in de bloemen gezet en kon vervolgens het kampioensfeest in het eigen Körfhoes in Roden worden gevierd. Het 2de deel van het veldseizoen begint weer op zaterdag 31 maart. Noordenveld 1 ontvangt dan om 15.30 uur streekgenoot Sparta uit Zevenhuizen. Daaraan voorafgaand speelt de 2de Mastselectie om 14.00 uur tegen Sparta 2. Scores: Jasper Lütter (5), Jesse van der Scheer (2), Lianne Bangma (1), Sven Stobbe (1), Anna de Boer (1) en Evelien Tepper (1). (Foto's KV Noordenveld.)