Shantykoor De Landrotten uit Roden kwart eeuw jong

RODEN - Alweer 25 jaar lang brengen de leden van shantykoor De Landrotten uit Roden met hart en ziel hun zeemansliederen ten gehore. En dat moet natuurlijk gevierd worden.

Zaterdagavond kwamen de leden en hun partners daarom bijeen in zaal Zwaneveld te Norg. Met een gevarieerd programma werd de avond geamuseerd doorgebracht. Begonnen werd met de gebruikelijke koffie en een heerlijk stuk gebak. Vervolgens werd er een film afgespeeld met beelden van “De Landrotten” door de jaren heen. Voorzitter Tom Hallegraef nam daarna de microfoon ter hand en verzocht 5 leden beleefd naar voren te komen, die vanaf de oprichting bij “De Landrotten” betrokken waren en daarom werden benoemd tot ere-lid. De jubilarissen zijn: Jan Eekhoff, Rieks Drewes, Barend Boon, Piet ten Hoor en Imko Koning. Niet aanwezig was Piet Vliegenhart, maar ook hij hoort in dit rijtje thuis. Een fraaie bos bloemen was een verdiende beloning voor 25 jaar zangkunst.

Quiz

Verder werd er nog een quiz afgewerkt, die door Anne de Jong was samengesteld. Herinneringen werden er onder het genot van een hapje en een drankje opgehaald en de avond was maar zo weer voorbij. Gezelligheid kent immers geen tijd. Er staan de komende maanden nog aardig wat optredens in de agenda en op zaterdag 20 oktober wordt er als toetje een groot feest gegeven in “De Pompstee” met daarbij een gastoptreden van een bekende Nederlander...