Opening Eetcafé Cliché met gratis hapje en drankje

LEEK - Leek is vanaf vrijdag 16 maart een verrassende horecagelegenheid rijker. Die dag opent Eetcafé Cliché in de Tolberterstraat haar deuren. In het pand van voormalige eetgelegenheid De Buren krijgt een oud concept een verrassend nieuwe twist.

Clichés, u kent ze wel. Uitspraken die eindeloos worden herhaald en die iedereen herkent. Dat een cliché tegelijkertijd vertrouwd kan zijn en kan uitblinken in originaliteit, bewijst chefkok en eigenaar Melle van der Meer in het nieuwe Eetcafé Cliché. ,,Op onze menukaart vind je de klassieke en herkenbare gerechten, maar wel met een verrassend nieuwe twist. Of het nu gaat om lunch, diner, snack of tussendoortje. Vanuit de open keuken laat ik onze gasten zien dat hun eten met aandacht, ambacht en zorg wordt bereid. En dat natuurlijk tegen een betaalbare prijs.”

Cruiseschip

Als chefkok stond Van der Meer in tal van horecagelegenheden: van cruiseschip tot Zwitserland. Het beste van die werelden komt samen in het nieuwe eetcafé. Van der Meer: ,,Ik heb veel van de horeca gezien en het kriebelt al heel lang om mijn ervaring te vertalen naar een eigen product. Die wens gaat nu in vervulling Bij Cliché wil ik mensen laten ervaren dat klassieke gerechten juist heel verrassend kunnen zijn.” Van der Meer kan dan ook niet wachten om de eerste gasten te ontvangen. ,,Mensen in de watten leggen en creatief zijn met eten, daar mag je me ’s nachts voor wakker maken. Het is misschien een cliché”, lacht Van der Meer. ,,Maar het mooie is dat clichés vaak ook waarheid zijn. Ik kan niet wachten om de mensen in Leek dat te laten ervaren.”

Cafetaria

Paar weken na de opening van het eetcafé, gaat ook Cafetaria Cliché open. Cafetaria Cliché wordt op dit moment grondig verbouwd maar vanaf april kunnen inwoners van Leek hier terecht voor eten en afhalen van de bekende snacks. Ook in de cafetaria zal Van der Meer zijn kokskwaliteiten niet onbetuigd laten. Naast de welbekende snacks kan men hier terecht voor diverse huisgemaakte producten zoals saté aan het spit, hamburgers van de grill, vers gesneden friet en vers belegde broodjes. Vrijdag houdt nieuwe eigenaar Melle van der Meer open huis. Tussen 11.00 en 20.30 uur trakteert het nieuwe eetcafé alle inwoners van Leek op een gratis hapje en drankje.