Gevangenisstraf geëist voor aanranding 8-jarige jongetje

Roden - RODEN- Een 80-jarige man zou een 8-jarige jongetje in Roden hebben aangerand. Tegen de bejaarde verdachte is vier maanden gevangenisstraf geëist, meldt Dagblad van het Noorden. 

RODEN- Een 80-jarige man zou een 8-jarige jongetje in Roden hebben aangerand. Tegen de bejaarde verdachte is vier maanden gevangenisstraf geëist, meldt Dagblad van het Noorden. 
De verdachte uit Nieuw-Roden was donderdag niet bij de strafzaak aanwezig. De ouders van het kind wel. De vader was met zijn zoontje op bezoek bij opa en oma in Roden. Zij wonen vlakbij het hertenkamp in het dorp. Het jongetje ging daar regelmatig naartoe om dieren te voeren. Ook op 5 mei vorig jaar ging het kind met brood en schillen naar de dieren toe. Zijn zusje trof hem daar geschrokken aan. Het jongetje vertelde dat een oude man aan hem had gezeten. Zij gingen samen naar hun vader. Hij kreeg te horen dat een man zijn zoontje had betast. De verdachte zou onder de kleren over zijn rug en buik hebben geaaid en ook in het onderbroekje aan zijn geslachtsdeel hebben gevoeld. Vader en zoon gingen snel terug naar hertenkamp. De man was er nog. De vader maakte een foto van hem. Die is later overhandigd aan de politie. De verdachte ontkende aanvankelijk alles. Later gaf de man toe dat hij het kind over de rug had geaaid. De officier van justitie hecht meer geloof aan de authentieke verklaringen van de jongen. De man is ooit eerder verdacht van een pedoseksueel delict. Die zaak is toen wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. Uitspraak: 29 maart.