'Running dinner gaat niet om culinaire hoogstandjes'

PEIZE - Zin in Peize (ZiP) houdt zaterdag 24 maart tussen 17:00 tot 21:30 uur een Running diner in Peize. Dat betekent eten in een klein groepje bij iemand thuis.

Voor- en hoofdgerecht worden gebruikt op verschillende adressen in wisselende samenstelling. Doel van dit running dinner is, aldus initiatiefneemster Anneke van der Geest, is om elkaar beter te leren kennen aan de hand van een gespreksonderwerp. Een voorstel voor een onderwerp is: 'Wat bezielt je?'. "Dit is de tweede keer, de eerste editie was twee jaar geleden. Toen verliep het goed, met ik denk zo'n 30 mensen. Ik verwacht nu wel weer zoiets, uit Peize maar ook uit omliggende dorpen. Bij ZiP, Zin in Peize,  zijn mensen welkom, ze hoeven niet lid te zijn of zo iets.  Maar meedoen aan activiteiten op gebied van zingeving, spiritualiteit en dergelijke."

Platform

"ZiP is een mooi platform dat ruimte biedt aan allerlei mensen die iets aan zingeving willen doen. Het staat open voor iedereen, iedereen heeft ook wel iets van spiritualiteit in zich, en daar kun je iets mee doen", legt de initiatiefneemster uit. Aanmelden voor het running diner, als kok of als gastadres voor het voor- of hoofdgerecht is mogelijk. "Het gaat om de gezelligheid, niet om culinaire hoogstandjes". Deelname kost 15 euro, hiermee worden de onkosten van de koks vergoed. Er wordt gezamenlijk gestart en afgesloten. Iedereen is welkom om mee te doen. "De bedoeling is om ergens centraal te starten, iedereen gaat dan voor het voor- en hoofdgerecht naar verschillende plekken. Voor dessert weer naar een centrale plek. Waar dat is, hangt af van aantal mensen. Vorige keer was het in het dorpshuis, met een grote groep doe je niet bij iemand thuis."

Koffie

"De deelnemers zijn allemaal particulieren. Ik heb het niet bedacht, het is een bestaand concept, onder meer van de hardloopgroep Peize, maar ook van anderen. Ik organiseer het hier samen met Jos Karssies. Vorige keer hebben we na afloop ook nog koffie gedaan, dat was wel heel geanimeerd. We moesten de mensen zelfs naar huis sturen, want het dorpshuis wilde sluiten", lacht ze. "Er ontstonden ook mooie gesprekken. Het was een kapstok om in gesprek te komen. Mensen maakten met elkaar kennis, het gaat niet om de kwaliteit van het eten. Mensen moeten daar ook niet van terugschikken, en het is bovendien ook niet duur. Het gaat er om dat het gastvrij voelt, om zo ergens aan tafel te gaan zitten." Opgeven kan uiterlijk op 17 maart. Dit kan via het e-mailadres zininpeize@hotmail.com of telefonisch 06-12467763 (Anneke van der Geest). Kijk voor meer informatie op ZininPeize.nl.